24 April 2018

Pompierii sălăjeni, pe podium

Filed under: Actualitatea Salajeana |

ISU Sălaj a ocupat locul al II-lea la proba ”Acordarea primului ajutor calificat”, dar la proba ”Descarcerarea din vehicule” pompierii sălăjeni nu s-au calificat pentru primele trei locuri. Concursul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud la Baza de instrucție a Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița.
La această competiție au participat echipaje de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Maramureș și Bistrița Năsăud. Militarii au fost supuși la probele ”Descarcerarea din vehicule” și ”Acordarea primului ajutor calificat” – prin care și-au testat deprinderile practice prin abordarea unor scenarii diferite de accidente. Întrecerea a avut ca scop îmbunătățirea pregătirii în domeniul descarcerării și acordării primului ajutor calificat, dar și de a identifica și de a face schimb de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere.
Conform celor declarate de Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Porolissum Sălaj, este o realizare pentru echipajul SMURD Sălaj să ocupe locul doi la proba de acordare a primul ajutor, deoarece în Sălaj abia la sfârșitul anului 2011 s-a constituit echipajul SMURD, spre deosebire de celelalte judeţe, care au echipaje SMURD de mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *