22 June 2018

Primăria Satu Mare pregăteşte Planul Urbanistic General

Filed under: Locale,Top News |

pug

Satu Mare se pregăteşte să intre în rândul oraşelor occidentale, în special din perspectivă urbanistică. Astfel, la iniţiativa primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, o echipă compusă din reprezentanţi ai autorităţii locale, alături de arhitecţi şi specialişti de la Bucureşti, a început deja să lucreze la realizarea planului urbanistic general. Odată finalizat acesta va asigura o sistematizare eficientă a municipiului reşedinţă de judeţ, urmând să asigure o disciplină în construcţii.

Au început deja lucrările pentru realizarea Planului Urbanistic General al municipiului reşedinţă de judeţ. Arhitecţi, împreună cu experţi de la Bucureşti, sub îndrumarea primarului Dorel Coica şi a viceprimarului Radu Roca, stabilesc coordonatele pentru dezvoltarea municipiului atunci când vine vorba despre noile construcţii. Astfel, municipiul Satu Mare va avea delimitate clar terenurile care sunt în intravilan şi cele care sunt în extravilan, precum şi care zone sunt destinate construcţiilor industriale, comerciale sau rezidenţiale. Pe cale de consecinţă, se va înregistra o mai mare disciplină în construcţii, spre disperarea unor grupuri de interese
care s-au folosit din plin de haosul care domina prin municipiul Satu Mare.
Prin Planul Urbanistic General se stabileşte şi se delimitează teritoriul intravilan în relaţie cu cel administrativ. Se stabileşte modul de utilizare a terenurilor din intravilan, zonificarea funcţională, organizarea reţelei de circulaţie, delimitarea zonelor afectate de servituţi publice, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare. Este realizată stabilirea zonelor istorice protejate şi de protecţie a monumentelor istorice, formele de proprietate şi circulaţia juridică a terenurilor şi precizarea condiţiilor de amplasare şi conformare a volumelor construite, amenajate şi plantate. Reglementările pe termen mediu şi lung pe care le include PUG-ul se referă la evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu şi traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean.

Silvia Spanciu

10 Responses to Primăria Satu Mare pregăteşte Planul Urbanistic General

 1. Initiativa este veche si nu apartine actualului primar! Daca tot ii place sa taie panglici si sa dea diplome sa vedem daca va fi capabil sa finalizeze in acest mandat PUG-ul???? Dupa ce se termina al 3-lea pod peste Somes va fi gata si acest PUG (este un proiect de tip OLTCIT adica vreo 10 ani de studiu si vreo 5 pana se pune in practica)! Poate va ganditi, ca autoritati locale, ca exemplu si nu neaparat legat de PUG, sa mai introduceti si niste chestii de bun simt in privinta esteticii acestui oras, cum ar fi alegerea culorilor zugravelilor fatadelor cladirilor si constructiilor de catre specialisti cu avizul primariei sa nu mai apara tot felul de kitch-uri care uratesc enorm orasul. Sa auzim numai de bine!

  Liliana
  27 July 2013 at 09:33
  Reply

 2. nu-s ăștia în stare să rezolve problema casei rezemate de 9 ani de pe Ștefan cel Mare colț cu Rândunelelor…..

  rrrr
  27 July 2013 at 23:29
  Reply

  • "nu-s ăștia în stare să rezolve problema casei rezemate de 9 ani de pe Ștefan cel Mare colț cu Rândunelelor….." coane rrrr, vinovat de acea casa rezemata de 9 ani, se face, fostul sef al politiei satmarene, nimeni altul decit, COL. MOLNAR.

   Satmarean_uu_ul
   29 July 2013 at 21:28
   Reply

 3. Your comment must be approved by the site admins before it will appear publicly. Trâiască cenzura!!!!!

  rrrr
  27 July 2013 at 23:30
  Reply

 4. PUG-ul trebuia sa fie aprobata in 2002,atât.

  Bigbrother
  28 July 2013 at 23:05
  Reply

 5. Primarul si vicele s-o fi uitand ca matza in calendar , ca doar n-o fi PUG -ul bolnav !

  Oliver
  29 July 2013 at 08:35
  Reply

 6. De planuri si promisiuni mi-e plin podul. Vreau fapte.

  dan
  29 July 2013 at 08:52
  Reply

 7. undeva candva se va face dar pana atunci mai bine dorm toti pe scaune scumpe si se plimba pe motorina platita de contribuabili chiar nu conteaza ce plan incearca sa faca atata timp cat noi nu beneficiem de nici o facilitate daca lucram cu acte inregula!!!

  hai pa!!
  30 July 2013 at 16:11
  Reply

 8. o sa fie si asta gata precum drumul din balta blonda din 2005 in fiecare an primaria a promis ca drumul ,sau mai precis strada balta blonda din municipiul resedinta de judet satu mare este pe lista cu prioritati pentru reabilitare ,si pe lista a ramas si-n ziua de azi nu pot sa-mi inchipui ca se poate in ziua de azi sa locuiesti in municipiul resedinta de judet si sa nu beneficiezi de minimul de confort(canalizare si apa potabila) lucruri de care beneficiaza multe comune si sate din judet .

  milu
  31 July 2013 at 06:51
  Reply

 9. @satmarean_uu_ul…nu-i aroga doar tov. col. (militian) Molnar "meritele" pentru casa rezemata, caci sunt si ale amantei lui iubite, stimate si deosebit de respectate din primarie, fosta arhitecta sefa a municipiului pana in marti, care cu sprijinul si sustinerea lui (binenteles interesata), a abuzat de functie cu mici intreruperi de la faultarea lui Horica, cand a luat-o militianul in bratele lui protectoare anti-pna-dna-dga-etc. Of…of… si pe langa asta cate merite mai au? Camerele de hotel si motel eventual ar putea spune!

  neumann
  1 August 2013 at 00:29
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *