More

    Promovabilitatea la Bac a crescut cu o jumătate de procent după contestaţii

    pono

    În urma soluţionării contestaţiilor depuse după afişarea rezultatelor la prima sesiune de bacalaureat din acest an, procentul de promovabilitate în judeţ a crescut cu peste o jumătate de procent. Rezultatele finale la Bac au fost afişate ieri la centrele de examen. Din cele 571 contestaţii depuse au fost admise un număr de 224, din care la 125 lucrări notele au crescut iar la 99 de lucrări notele au scăzut. La 13 dintre lucrările contestate cu note mai mici decât 5 li s-a mărit nota, devenind mai mare decât 5, iar 22 dintre lucrările contestate cu note mai mari decât 5, în urma recorectării au obţinut note mai mici decât 5.
    În urma soluţionării contestaţiilor numărul candidaţilor care au promovat examenul a crescut cu 15, iar procentul final de promovabilitate la nivel de judeţ a crescut cu 0,55%, de la 57,81% înainte de contestaţii, la 58,36% după soluţionarea acestora. Pentru candidaţii din promoţia curentă, promovabilitatea a fost de 62,55%, în timp ce la cei din seriile anterioare promovabilitatea a fost de 36,19%.
    Candidaţii care nu şi-au promovat examenul au posibilitatea de a se înscrie la sesiunea august-septembrie 2013, în perioada 15-19 iulie 2013, la unităţile de învăţământ unde au absolvit.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE