More

    România, “în stare de alertă TOTALĂ”!

    romania-in-stare-de-alerta-totala-anuntul-facut-in-urma-cu-putin-timp-de-un-ministru-219331

    Eugen Nicolăescu recomandă populaţiei să se protejeze şi singură în perioada caniculei: “Primul şi poate cel mai important este mesajul către populaţia cu risc, mă refer aici la bătrâni, la bolnavi, la copii mici, care ar trebui între orele 11 şi 18 să evite să iasă din casă sau să aibă o expunere mai prelungită la soare. Să se consume minim 1,5-2 litri de lichide pe zi, iar la copii şi la persoanele cu risc, dacă se poate, să consume cât mai multe fructe şi legume proaspete, să se ferească să mănânce alimente care nu sunt cumpărate din spaţii asigurate din punct de vedere al igienei sanitare. Şi bineînţeles, atunci când totuşi trebuie să iasă afară din casă, să poarte haine de culoare deschisă, dacă se poate din fibre naturale”.

    Astăzi sunt anunţate 50 de grade Celsius la soare. “Este cea mai călduroasă zi din an”.

    “Un ultim lucru: autorităţile locale, împreună cu multe magazine, cu multe farmacii ar trebui să asigure, aşa cum am hotărât de comun acord de mai multă vreme, să asigure spaţii cu aer condiţionat, ca acei cetăţeni care au nevoie, să poată să intre, să-şi revină, să intre într-un ritm normal şi după aceea să-şi urmeze drumul pe care-l au”, spune ministrul Sănătăţii.

    Întrebat dacă în caz de Cod Roşu de caniculă se schimbă cu ceva situaţia din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a răspuns: “În ceea ce priveşte Ministerul Sănătăţii nu. Probabil că ar trebui să fie vigilenţa puţin mai mare şi probabil că ar trebui iarăşi să fim în stare de alertă totală, cu toate serviciile de intervenţie rapidă, dar în asemenea situaţii, după cum ştiţi, se poate trece la măsuri mult mai serioase, în sensul în care se poate întrerupe activitatea între anumite ore, în anumite sectoare de activitate. Dar aceste lucruri le stabileşte comitetul care se instituie la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi acele măsuri se aduc la cunoştinţa populaţiei”.

    sursa: antena 3

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE