More

    S-a mutilat din greşeală cu flexul

      flex

      Un tânăr de 16 ani din Satu Mare a suferit duminică un grav accident în timp ce manipula, la domiciliu, un flex. În urma evenimentului, tânărul şi-a pierdut un ochi. La Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, s-a prezentat duminică un adolescent în vârstă de 16 ani, care a suferit mai multe leziuni la nivelul feţei şi braţului şi o plagă profundă la nivelul orbitei stângi care i-a distrus practic globul ocular. Aceste leziuni au fost produse de un flex, pe care tânărul l-a manipulat fără să fie  atent, la domiciliul său.

    Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, afirmă că în momentul în care tânărul a ajuns la Urgenţe era conştient. După examenul CT şi după radiografiile executate, s-a constatat că pacientul a mai suferit o serie de fracturi la nivelul craniului în regiunea frontală şi regiunea temporală stânga. Conducerea Spitalului Judeţean a luat legătura cu Clinica de Neurochirurgie din Cluj, după care tânărul a fost transportat şi supus unei intervenţii chirurgicale. În prezent, starea adolescentului este critică.

    La finele acestei săptămâni, peste 360 de pacienţi au solicitat asistenţă medicală, din care 12 înţepaţi de căpuşe, cinci după ce au fost agresaţi, cinci după ce au fost victime ale unor accidente rutiere, iar şase după ce au fost muşcaţi de câini. Doi dintre aceşti ultimi pacienţi au fost copii de 3 şi 10 ani, primul fiind muşcat la nivelul feţei iar al doilea la nivelul toracelui.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE