More

    Sălajul va fi cuprins într-un circuit al bisericilor din lemn

    biserica

    Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Sălaj de vineri, 26 iulie, se află devizul general şi indicatorii tehnico-economici rezultaţi din modificările efectuate la proiectul tehnic aferent obiectivului de investiţii, precum şi aprobarea noii valori a contribuţiei judeţului Sălaj.
    Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus votului consilierilor județeni, modificările au fost făcute după ce, în perioada aprilie – mai 2013, proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord – judeţul Sălaj” a parcurs o serie de verificări în urma cărora a fost considerat acceptat pentru următoarea etapă, etapa de contractare.
    Urmare a răspunsurilor transmise la solicitările de clarificări, formulate de către evaluatorii tehnici care au verificat proiectul în etapa de precontractare şi etapa de evaluare tehnică şi financiară simplificată, devizul general a suferit mici modificări şi, implicit, bugetul proiectului, respectiv valoarea contribuţiei proprii a beneficiarului.
    Noile valori trebuie aprobate în vederea vizitei la faţa locului, premergătoare semnării contractului de finanţare. Valoarea totală a proiectului este în sumă de 6.014.967,56 lei. Contribuţia judeţului Sălaj la finanţarea proiectului cuprinde contribuţia la cheltuielile eligibile, în valoare de 93.041,38 lei şi cheltuielile neeligibile, în valoare de 206.800,00 lei, sumă aferentă serviciilor de proiectare finanţate în anul 2008 de la bugetul de stat. La valoarea acestei contribuţii se adaugă TVA aferent proiectului, în valoare de 1.156.098,56 lei. Banii vor fi folosiţi la amenajarea spaţiilor din jurul a şapte biserici de lemn din Sălaj, modernizarea căilor de acces, amenajarea unor parcări şi grupuri sanitare şi a unor puncte de informare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE