More

    Sarabandă de furturi în judeţ

    furt

        Poliţiştii de investigaţii criminale, precum şi cei din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală au răspuns în weekend solicitărilor unor cetăţeni care au reclamat că le-au fost furate bunuri din curtea locuinţelor. În urma anchetelor derulate poliţiştii au reuşit să-i prindă pe suspecţi şi să recupereze bunurile furate.

    Un caz inedit a avut loc la Sanislău, unde un  copil de numai 13 ani este suspectat de poliţiştii din Sanislău că a furat 20 de porumbei din curtea unei femei din localitate. Băiatul a observat în repetate rânduri păsările într-un ţarc îngrădit cu sârmă şi într-o noapte, pretextând că îndrăgeşte porumbeii, a furat 20, printre care şi pui, apoi i-a ascuns în podul casei. Nu a durat însă mult şi a fost prins de poliţişti, iar păsările au fost restituite proprietarei.

    Într-un alt caz de furt, un localnic în vârstă de 68 de ani, din Cig, a sesizat printr-un apel de urgenţă 112 furtul cablurilor unui aparat de sudură din curtea casei sale. Poliţiştii de investigaţii criminale din Tăşnad au stabilit că suspect în acest caz este Ioan K., în vârstă de 22 de ani, din aceeaşi localitate. Acesta a fost în urmă cu o seară în curtea consăteanului său şi a observat aparatul de sudură de pe prispa casei, hotărând să fure cablurile pentru a le preda la fier vechi şi a face astfel rost de bani. S-a întors noaptea, a sărit gardul şi a secţionat cu un cuţit cablurile, apoi a desfăcut izolaţia şi le-a predat la un centru de colectare a materialelor reciclabile, primind în schimb suma de 250 lei. Tânărul este anchetat acum pentru furt calificat, poliţiştii verificând dacă acesta  a mai comis şi alte fapte de natură penală.

    La Unimăt, o femeie în vârstă de 38 de ani a reclamat comiterea unui alt furt. Partea vătămată le-a relatat poliţiştilor Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală că i-a fost furată bicicleta din curtea casei, aceştia reuşind însă în scurt timp să recupereze bunul şi să-l restituie proprietarei. În acest caz suspect de comiterea faptei este Răduţ G., în vârstă de 41 de ani, din Stâna, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE