More

    VIOLENŢELE DE LA CAIRO. Medici ai Fraţilor Musulmani anunţă 75 de morţi: “Toţi au fost ucişi cu muniţie de război”

    Violence in Cairo

    Cel puţin 75 de susţinători ai preşedintelui egiptean destituit Mohamed Morsi au fost ucişi în confruntările cu poliţia, sâmbătă dimineaţa, pe drumul către aeroportul din Cairo, potrivit unui spital de campanie administrat de Fraţii Musulmani.

    Spitalul de campanie instalat de susţinătorii lui Morsi în moscheea Rabaa al-Adawiya, la periferia Nasr City, în nordul Cairo, a anunţat 75 de morţi şi 1.000 de răniţi în ciocnirile cu poliţia pe drumul către aeroport, în apropiere de moschee, a anunţat agenţia oficială Mena.

    Un jurnalist al AFP a relatat că a văzut 37 de cadavre aliniate, sâmbătă dimineaţa, la morga improvizată a spitalului de campanie. Surse medicale de la faţa locului au declarat că acestea prezentau urme de gloanţe şi că alte cadavre au fost transportate către alte instituţii.

    Ulterior, Ministerul Sănătăţii a oferit un bilanţ de 20 de morţi şi 177 de răniţi.

    “Toţi au fost ucişi cu muniţie de război”, a declarat pentru AFP un medic din cadrul spitalului de campanie instalat în moscheea Rabaa al-Adawiya, doctorul Amal Ahmad Ibrahim.

    Un jurnalist al AFP a constatat că cel puţin patru dintre ele prezentau răni mortale la cap.

    Cadavrele erau acoperite cu cearşafuri albe, pe care era scris numele lor. Podeaua sălii era plină de pete de sânge.

    Ciocnirile au izbucnit sâmbătă dimineaţa între manifestanţii care încercau să blocheze un pod rutier şi poliţişti, a explicat Mena, adăugând că au fost auzite focuri de armă de origine necunoscută.

    Agenţia a citat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate care a declarat că forţele de ordine nu au folosit decât gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii.

    Opt poliţişti au fost răniţi, fiind loviţi de pietre şi de gloanţe, potrivit aceleiaşi surse.

    Împrejurimile acestei moschei de la periferia Nasr City sunt de o lună principala zonă de reuniune a susţinătorilor lui Morsi, îndepărtat de la putere de armată la 3 iulie.

    sursa: Mediafax

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE