22 April 2018

Voronin l-a atacat din nou pe Băsescu

Filed under: Politic |

Un nou atac dur al comuniştilor moldoveni la adresa preşedintelui României. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a cerut explicaţii în Parlamentul de la Chişinău cu privire la vizita lui Traian Băsescu în Republica Moldova, programată pentru 17 iulie. “Cine l-a invitat în Moldova pe acest Băsescu, care nu știu cine mai este în România… El niciodată nu a recunoscut Moldova. El nu recunoaște însăși denumirea de ‘moldoveni’ și limba moldovenească. Nu văd niciun sens ca această persoană, încă nu se știe dacă e trează sau beată, ce face în România, şi voi îl invitaţi aici”, a spus Vladimir Voronin.
Acesta nu este primul atac al liderului comunist la adresa şefului statului român. Invitat, în mai, într-o emisiune la un post de televiziune din Chişinău, Vladimir Voronin declara că preşedintele român Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi că îi sună în stare de ebrietate. “Eu ştiu de apelurile telefonice ale lui Băsescu. Sună seara aflându-se în stare de ebrietate”, a declarat Voronin, în limba rusă, în cadrul emisiunii “Politica”, de la TV7. Întrebat despre ce vorbesc oficialii moldoveni cu preşedintele român, Voronin s-a limitat să spună că acesta “se amestecă, dictează, vine cu cerinţe”. Întrebat apoi pe cine sună Băsescu, Voronin a răspuns: “Pe cine să sune? Pe toţi îi sună. Pe rând”. El a precizat, însă, că pe el nu l-a sunat.
Reacţiile liderilor de la Chişinău nu au întârziat să apară, la acea vreme. Primarul oraşului, Dorin Chirtoacă, a recunoscut că a vorbit la telefon cu Traian Băsescu despre situaţia din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *