More

    A început Postul Adormirii Maicii Domnului

    Creştinii au intrat ieri în postul praznicului ”Adormirii Maicii Domnului”. Acest post înseamnă mai mult decât a limita postul la înfrânarea de la mâncare. Postul este necesar şi folositor pentru înfrânarea păcatului. De aceea, trebuie să aducem postul nostru ca o jertfă lui Dumnezeu, să întărim rugăciunea, să biruim patimile, să ne împăcăm cu cei care ne-au supărat, să ne abţinem de la răutate, să-i vizităm pe cei în suferinţă, să slujim lui Dumnezeu cugetând la El, citind şi împărtășindu-ne.
    Acestea sunt armele care lovesc răul şi faptele care aduc milostivirea lui Dumnezeu. Biserica noastră străbună ne-a învăţat dintotdeauna aceste adevăruri mântuitoare şi ne pune la dispoziţie rânduielile sale, care au fost ţinute cu sfinţenie de înaintaşii noştri dreptmăritori.
    “Îndemnul nostru este să nu uităm de aceste îndatoriri folositoare pentru suflet și să ne pregătim duhovnicește prin participarea noastră a tuturor, cler și credincioși, în fiecare seară în toate bisericile din Eparhia noastră, la Paraclisul Maicii Domnului, să sporim trăirea autentic creștină, iar de marele praznic al ”Adormirii Maicii Domnului” să ne îndreptăm gândurile și pașii spre sfintele noastre mănăstiri pentru a arăta și a dovedi cuvenita preacinstire Maicii Domnului, Maica noastră a tuturor”, se arată în comunicatul de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE