25 April 2018

Afirmaţiile lui Băsescu riscă să blocheze integrarea europeană a Republicii Moldova

Filed under: Politic |

base

Afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind posibilitatea unirii României cu Republica Moldova riscă să blocheze integrarea europeană a Republicii Moldova, existând posibilitatea ca instituţiile europene să amâne semnarea acordului de asociere cu Chişinăul, scrie ziarul rus Nezavisimaia Gazeta. “Recentele declaraţii ale preşedintelui român Traian Băsescu privind posibila unificare a ţării sale cu R.Moldova ar putea împiedica integrarea europeană a Republicii Moldova”, atrage atenţia cotidianul Nezavisimaia Gazeta. “Ca efect, unele organisme europene ar putea cere amânarea parafării şi semnării acordului de asociere între UE şi Republica Moldova cu ocazia summitului Parteneriatului Estic, programat la Vilnius în noiembrie”, adaugă publicaţia rusă. Opinia este împărtăşită de revista moldoveană Panorama. “Unele organisme europene ar putea să nu aibă timpul şi energia necesare pentru a aştepta nuanţarea declaraţiilor lui Băsescu, interpretându-le în sensul propriu”, precizează Panorama.

One Response to Afirmaţiile lui Băsescu riscă să blocheze integrarea europeană a Republicii Moldova

  1. Ciudat cum organisme europene n-au energia si timpul necesar unei meditatii destinata zonei de geopolitica. Adica, dupa ce UE impune o regionalizare in graba, fara a tine cont ca in paralel cu regionalizarea trebuiesc desfasurate : o consultare a populatiei pentru a hotara noua impartire administrativa (si n-om modifica constitutia asa pe cate un articol, cum ii trece vreo pasarica cuiva prin minte), apoi, modificarea intregului pachet de legi ce reglementeaza functionarea administrativa, la care daca adaugi si masurile pentru infiintarea unor noi structuri, institutii (si aici e vorba si de resursa umana, de salariati, adica de oameni)…deci, in acest context, plus criza economica, jonglerii politice locale cu etnii ce pot confunda regionalizarea cu momentul prinderii unei cocarde…pai…cum se zice, cine vrea sa framante spatiul carpato-danubiano-pontic, sa-l framante de tot , nu numa pe un colt, sau daca nu colt avem si noi…
    Asa ca, acuma rusii o sa le arate europenilor pretu gazelor daca nu impun temperare si liniste in zona lor de influenta, americanii o sa solicite romaniei sa redevina o punte de comunicare cu rusia, adica ….geopolitica in interesul natiunii pe intelesul tuturor!

    Erdei Dorel
    24 august 2013 at 08:31
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *