More

    Agenţii economici sătmăreni, informaţi despre ajutorul de minimis

    finante

    Sala de şedinţe a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare a fost ieri gazda seminarului privind ajutorul de stat de minimis acordat de Guvern agenţilor economici. La eveniment au fost prezenţi directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate din cadrul Ministerului Finanţelor, Dan Pantea, expertul superior Graţiela Ionescu, expertul principal Claudia Breban, ambele din cadrul aceluiaşi minister, directorul DGFP, Ioan Mircea Ardelean, consilierul DGFP, Liliana Petrovici, precum şi peste o sută de agenţi economici sătmăreni.
    În prima parte a seminarului, după ce a făcut prezentările, Ioan Mircea Ardelean a afirmat că în luna iunie colectările la bugetul de stat au fost depăşite cu circa 3 procente şi le-a cerut agenţilor economici ca în perioada următoare să fie puţin mai răbdători şi mai înţelegători deoarece lucrurile vor merge puţin mai greu din cauza procesului de reorganizare care are loc în această perioadă în instituţie.
    În continuare, apreciind interesul atât de ridicat al sătmărenilor faţă de acest program, Dan Pantea a prezentat ajutorul de minimis acordat de Ministerul Finanţelor în sprijinul agenţilor economici. În cadrul acestui program, la nivel naţional sunt disponibili peste 100 de milioane de euro. Agenţii economici care doresc să primească acest ajutor vor trebui să întocmească o documentaţie care va fi depusă începând din data de 16 august la Ministerul Finanţelor. Aceştia vor putea primi o sumă maximă de 200.000 de euro pentru achiziţionarea de utilaje noi, modernizare, retehnologizare sau pentru a achiziţiona hale noi.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE