22 June 2018

Cea mai reuşită ediţie a Zilelor Partium

Filed under: Locale |

partium

Organizatorii celei de-a XII-a ediţii a Zilelor Culturale Partium au tras ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, concluziile de rigoare. Este vorba despre preşedintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, senatorul Pataki Csaba, preşedintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, președintele Fundației Identitas, Szocs Peter, respectiv organizatorul principal al Zilelor Culturale Partium, Stier Peter. Concret, aceştia susţin că evenimentul din acest an a fost de departe cel mai reuşit, afirmând că la cele şapte zile de festival au participat circa 44.000 de persoane. Conform aceloraşi surse, bugetul ediţiei din acest an a fost de 220.000 lei.

Zeci de mii de participanţi
Stier Peter, în calitate de organizator principal al manifestărilor, a concluzionat că la eveniment au fost prezente circa 44.000 de persoane. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul a 17 organizaţii neguvernamentale şi peste 50 de firme care au oferit sprijin financiar şi logistic. Mai mult, după două săptămâni de pauză, organizatorii vor începe pregătirile pentru ediţia viitoare. “Din punctul meu de vedere, a fost cea mai reuşită ediţie de până acum. După calculele noastre, au participat 44.000 de sătmăreni, timp de şapte zile şi în zece locaţii diferite ale evenimentului, pe patru scene. Acest lucru ne încurajează să ne uităm spre viitor cu foarte mare încredere. De fapt, peste două săptămâni vom începe demersurile pentru a organiza a XIII-a ediţie a Zilelor Culturale Partium din 2014. În mod cert, la ediţia de anul viitor vom avea elemente de noutate, căci ne trebuie elemente care să ne aducă public nou, să ne aducă alţi sponsori, pe lângă partenerii noştri tradiţionali, cărora le mulţumim pentru toată implicarea de până acum. Vă rog să îmi permiteţi să nu divulg aceste secrete, deşi avem în momentul de faţă în vizor câteva trupe, câteva spectacole de teatru, cu care avem deja tratative destul de avansate şi suntem siguri că vor participa la viitoarea ediţie. Fiind cel mai important eveniment cultural din regiune ne vom strădui ca ediţia viitoare, cu numărul 13, să fie una cu noroc pentru noi”, a declarat Stier Peter.

Mobilizare la parametri maximi
Președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, senatorul Pataki Csaba, s-a declarat mulţumit de faptul că toţi factorii implicaţi şi-au dat concursul la capacitate maximă, fapt care a generat cea mai reuşită ediţie a Zilelor Partium. “Noi, în ultimii 12 ani, întotdeauna am tras concluziile după eveniment, după care am răsuflat două-trei săptămâni, apoi am început din nou munca pentru ediţiile următoare. Mulţi ne-au întrebat de ce la Cluj, la Satu Mare şi în alte oraşe au avut loc evenimente de acest gen şi nu în zile diferite. Noi credem că nu a fost nicio problemă, ba chiar dimpotrivă, a fost un lucru benefic. De exemplu, o trupă este mult mai avantajată dacă are în aceeaşi zonă, dar în zile diferite, mai multe spectacole, căci este mai rentabil din punct de vedere financiar. Din punctul de vedere al diversităţii programelor culturale, credem că a fost un lucru bun. Ca şi o concluzie, toţi factorii au ţinut cu noi, de la cei organizatorici şi vremea frumoasă, până la publicul extrem de numeros. S-a văzut acest lucru încă de la primele evenimente, căci efectiv nu am încăput în sală”, a concluzionat senatorul Pataki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *