23 June 2018

Cel puţin zece nou-născuţi au fost abandonaţi în spital în acest an

Filed under: Locale |

nou

    Cel puţin zece nou-născuţi au fost abandonaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Pentru a nu fi sancţionaţi, în cele mai multe cazuri părinţii îşi recuperează copiii din spital. Spre exemplu, duminica trecută, un copil, sugar în vârstă de 8 luni, a fost găsit abandonat într-un loc public. Acesta a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean unde timp de trei zile a fost internat la secţia de Pediatrie până când Poliţia şi celelalte autorităţi competente i-au găsit pe părinţi. Mama copilului s-a prezentat la spital imediat după ce a aflat că poate fi închisă pentru fapta sa. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, a declarat că atunci când sunt aduşi la spital copii abandonaţi se anunţă de fiecare dată organele abilitate. Potrivit unei iniţiative legislative adoptată anul trecut de Senatul României, părinţii sau reprezentanţii legali care îşi abandonează copiii ar putea fi condamnaţi la o pedeapsă cu închisoarea între cinci şi zece ani plus interzicerea unor drepturi. “Legea curentă  prevede până la şapte ani de închisoare pentru cazurile întâmplate în judeţul Satu Mare. Părintele care îşi reia din propria iniţiativă îndatoririle este apărat de pedeapsă. Aşa s-a întâmplat şi în ultimele cazuri întâlnite de poliţiştii sătmăreni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Roxana Cristea.
Fenomenul abandonului a luat amploare în ultimii ani. Lipsa de educaţie şi vârstele prea mici la care unele tinere devin mame sunt principalele cauze care fac ca la finalul fiecărui an să vorbim despre un număr deloc neglijabil de copii abandonaţi direct la maternitate. Anul trecut, peste 4.000 de copii au fost abandonaţi de părinţi în toată ţara.
Silvia Cseh

One Response to Cel puţin zece nou-născuţi au fost abandonaţi în spital în acest an

  1. Doamne Dumnezeule! 4000 de copii?! unde vi capul fetelor? Femeilor? Voua v-a fi placut daca mama voastra v-ar fi lasat pe strada? Nu cred!

    anonim
    3 August 2013 at 15:36
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *