More

    Cine va fi obligat să-şi declare averea începând cu 2014 – PRECIZAREA Ministerului de Finanţe

    456x0_AVERE_LA_VEDERE

    Declaraţia de patrimoniu şi venituri trebuie depusă doar de persoanele fizice suspectate de evaziune fiscală şi care sunt verificate în urma descoperirii unor discrepanţe majore între acumulările de avere şi veniturile declarate, precizează Ministerul Finanţelor Publice.

    Depunerea declaraţiei se face doar la cererea organului fiscal. Prin urmare, nu toţi românii vor trebui să depună declaraţii de avere începând cu 2014. Formularul declaraţiei de patrimoniu şi venituri prevăzut în anexă la proiectul de ordin postat pe site-ul MFP vizează strict acele persoane fizice care în urma unor verificări documentare prealabile amănuntiţe a tuturor informaţiilor deţinute şi obţinute de ANAF referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumulările lor patrimoniale urmează să fie supuse unei verificări fiscale efective pentru că prezinta un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor după ce în presă a fost vehiculată informaţia potrivit căreia toţi românii vor depune declaraţie de avere din 2014.

    În concluzie, solicitarea depunerii declaraţiei de patrimoniu şi venituri nu se va face către toate persoanele fizice şi nici măcar către toate persoanele fizice independente supuse inspecţiei fiscale obişnuite, ci numai către acele persoane care în urma verificărilor prealabile prezintă discrepanţe majore între acumulările de avere şi veniturile declarate.

    În proiectul de ordin publicat luni pe site-ul Ministerului Finanţelor se aprobă doar modelul declaraţiei de patrimoniu şi de venituri, precum şi elementele de patrimoniu şi de venituri care trebuie declarate de persoana a cărei stuaţie fiscală este verificată.

    Procedura de verificare a persoanelor fizice este deja prevăzuta în Codul de procedură fiscală, iar proiectul de ordin nu face decât să definească conţinutul şi modelul propriu-zis al declaraţiei de patrimoniu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE