More

    Comedie la Bacalaureatul tomnaticilor

    comedie

    Majoritatea absolvenţilor care dau bac-ul în sesiunea din toamnă susţin că subiectele la limba şi literatura română au fost mai uşoare decât în sesiunea din vară. Aceştia au avut de tratat la subiectul al III-lea relaţia dintre două personaje dintr-o “Comedie”, dar au declarat că nu au prea avut probleme. Motivul: au profitat de vacanţă şi se pare că s-au pregătit mai bine decât în sesiunea din vară.

    Dintre cei 889 de candidaţi înscrişi au fost prezenţi un număr de 700 candidaţi. Dintre aceştia au fost eliminaţi doi candidaţi, câte unul la centrul de examen Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare, respectiv la subcomisia Liceul Tehnologic „George Bariţiu” Livada, ambii pentru tentativă de fraudă.
    Proba scrisă la română a dat ceva bătăi de cap câtorva elevi, care n-au prea scris texte argumentative, dar nici n-au citit comedia. Pentru cei mai mulţi dintre ei subiectele au fost relativ uşoare, mai ales că au avut toată vara la dispoziţie să îşi pună la punct noţiunile de vocabular, gramatica sau să mai citească din operele literare. La fel ca în iulie, examenul a început la ora 9:00 şi s-a terminat în jurul orei 12:00. Elevii au intrat în săli în jurul orei 8:30 , astfel încât să fie prezenţi când sunt desigilate subiectele.
    Sesiunea din toamnă a Bac-ului a fost concepută la fel ca cea din vară, elevii au primit subiecte diferite în funcţie de profilul de studiu, respectiv profil real, uman, tehnologic şi pedagogic. Elevii de la profilul real, tehnologic sau vocaţional au avut de rezolvat subiecte diferite faţă de absolvenţii de la profilurile umanist şi pedagogic. De fapt, aceasta este marea noutate a bac-ului din acest an. La examenul de ieri a fost extrasă varianta numărul opt, iar elevii au avut de rezolvat trei cerinţe principale cu mai multe subpuncte, pentru fiecare subiect rezolvat corect au fost notaţi cu 30 de puncte, iar 10 puncte au fost acordate din oficiu. Toate subiectele au fost obligatorii, iar primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, după care urmează perioada de depunere a contestaţiilor.

    Alexandra Ardelean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE