More

    Concerte, concursuri şi programe cultural-artistice la Zilele Partium

    concurs

    La Satu Mare s-a desfăşurat pe parcursul săptămânii cea de-a 12-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare Partium, organizatori fiind Fundaţia Identitas şi UDMR Satu Mare. Cu această ocazie au avut loc concursuri, concerte şi programe cultural-artistice.
    Unul dintre cele mai aşteptate momente s-a desfăşurat vineri seara în Piaţa 25 Octombrie, unde mii de sătmăreni au urmărit concertul celebrei trupe rock Tancksapda. După care, evenimentele din cadrul Zilelor Partium au continuat sâmbătă în Grădina Romei, unde au fost organizate expoziţii, programe pentru copii, strada meseriilor din Partium, concurs de gulaş la ceaun, grădină gastronomică şi un concurs de şah. Un concurs interesant a fost “Să preparăm şi să servim împreună salata de vară a vieţii sănătoase!”, organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, şi la care au participat 23 de concurenţi. Juriul a fost format din directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, realizatorul Nord Vest TV Dumitru Ţimerman şi Toth Arthur de la Informaţia Zilei. În urma deliberării, juriul a decis că cel mai frumos coş verde a fost realizat de Protopopiatul Reformat Satu Mare, pe locul al doilea s-a clasat SC Hello Margot, podiumul fiind completat de Primăria Culciu.
    Premiile oferite câştigătorilor de SC Agrotex din Carei au constat într-un încărcător multifuncţional cu energie solară pentru locul I, grătar picnic cu energie solară- locul II şi o fântână arteziană cu energie solară pentru locul III. După care a avut loc realizarea unei salate de vară într-o cantitate industrială, iar legumele rămase au fost donate Fundaţiei Hans Lindner. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu concertele susţinute de Kovacs Kati, Peterfly Bori şi Love, ambele din Ungaria şi De la Funk.
    Evenimentele din cadrul Zilelor Partium au continuat şi ieri în Grădina Romei, cu alte programe cultural-artistice, însă nu a lipsit nici tradiţionala întâlnire a liderilor UDMR Satu Mare cu cetăţenii, printre care senatorul Pataki Csaba şi deputaţii Erdei Istvan şi Kereskeny Gabor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl şi consilierii judeţeni UDMR. După care au urmat concertele susţinute de “Selfish Murphy”, “Black River Blues Band”, respectiv “Korda Klary şi Balazs Klari” şi “Historica”, ambele din Ungaria. Manifestările din cadrul Zilelor Culturale Partium s-au încheiat ieri seară în Piaţa 25 Octombrie cu un superb concert oferit miilor de sătmăreni de către renumitul artist maghiar Demjen Ferenc.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE