25 March 2019
Festivalul Berii Artizanale

Distracţie mare cu fonduri mici la Sanislău

Filed under: Locale |

Sanislau

O nouă ediţie a Zilei comunei Sanislău s-a desfăşurat ieri, după o perioadă în care această sărbătoare nu a mai fost organizată. La manifestările prilejuite cu această ocazie au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, dar şi alte autorităţi locale şi judeţene.
Deşi fondurile pentru organizarea acestei sărbători au fost restrânse, edilii au făcut tot posibilul ca localnicii să se simtă bine, să stea la terasele amplasate în curtea sălii de sport şi să poată urmări evoluţia celor mai tineri şi talentaţi locuitori ai acestei comune. La deschiderea oficială a zilelor comunei au participat atât autorităţile locale cât şi cele judeţene care au ţinut să sublinieze faptul că aceste evenimente au rolul de a creea un cadru unde fiii satului se pot întâlni şi petrece, măcar o dată pe an. Viceprimarul comunei, Ionuţ Roşca, a ţinut să precizeze că această primă ediţie a fost organizată cu toate că fosta conducere a primăriei a lăsat localitatea în datorii mari, deci nu se poate vorbi despre organizarea unei petreceri cu fast, dacă nu sunt fonduri.
Un alt aspect important menţionat în deschiderea oficială a fost cel al proiectului transfrontalier inaugurat în 2011. Proiectul va lega comuna Sanislău de centrul comunei Omboly, din Ungaria, şi reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte în desfăşurare pe ordinea de zi a edililor locali deoarece va aduce deschidere spre Europa Occidentală. Viceprimarul Ionuţ Roşca speră ca proiectul să se finalizeze cât de repede şi să se pună în practică cu ajutorul lui şi alte proiecte de atragere a fondurilor pentru dezvoltarea şi promovarea comunei.
Alexandra Ardelean

2 Responses to Distracţie mare cu fonduri mici la Sanislău

 1. Si ce folofs,adac nu intram in spatiul Schengen?

  vasile
  26 August 2013 at 06:58
  Reply

 2. Noua conducere n-a miscat nici un deget la proiectul asta,a primit totul de-a gata ,asa ca degeaba se lauda si ei si cei de la judet (STEF) cu realizarile lor, ca ei o sa taie numai panglica;proiectul asta se va finaliza oricum si daca se baga in seama ocosii de la primarie si daca nu ! Sa se stie ca sunt FONDURI EUROPENE !!!

  Ianos
  26 August 2013 at 17:23
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *