23 June 2018

Fraudarea examenelor de la Frontieră, investigată de Corpul de control al MAI

Filed under: Locale |

politia-frontiera-sm

Începând de marţi, o delegaţie formată din trei membri ai Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne se află la Sectorul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare, unde anchetează fraudarea examenelor de departajare a agenţilor din 2011, organizate la nivelul sectoarelor PF din judeţul nostru. În cursul zilei de ieri, reprezentanţii Corpului de control al MAI au audiat mai mulţi agenţi care au fost disponibilizaţi în urma examenelor măsluite. Potrivit informaţiilor de care dispunem, au fost audiaţi şi o parte din membrii comisiilor de examinare reclamaţi de agenţii disponibilizaţi. Rezultatele controlului vor fi prezentate ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe. De altfel, ministrul Stroe a fost informat despre scandalul examenelor fraudate cu ocazia vizitei efectuate în Satu Mare la sfârşitul lunii mai. Interesant este faptul că şeful STPF Satu Mare, comisarul şef Vasile Maxim, a intrat de luni în concediu de odihnă, adică exact cu o zi înainte de sosirea membrilor Corpului de control.
În cursul lunii aprilie a acestui an, Gazeta de Nord-Vest a dezvăluit faptul că chestionarul examenului pentru departajare a agenţilor la SPF Petea, organizat în iulie 2011, conţine un cod, alcătuit din semne de punctuaţie, care permite obţinerea cel puţin a notei 7.50. Ancheta realizată de Direcţia Generală Anticorupţie, în urma înregistrării a 22 de denunţuri penale, a demonstrat că şi celelalte chestionare folosite la examenele organizate la nivelul celorlalte sectoare PF conţineau acelaşi cod. Lucrătorii DGA Satu Mare au început cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Întrucât o parte din agenţii disponibilizaţi au depus plângeri şi la DNA, ancheta a fost preluată de procurorii anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, în dosar sunt vizaţi fostul adjunct al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, comisarul şef Tiberiu Giurea, în prezent şeful structurii CIT (Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere) din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, şeful structurii CIT din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, comisarul şef Ovidiu Volcovinschi, şeful SPF Negreşti Oaş, comisarul şef Pavel Nemeş, adjunctul şefului SPF Halmeu, comisarul Claudiu Miliador Dobşe, şeful SPF Carei, comisarul Emil Frunză, şi şeful SPF Tarna Mare, subcomisarul Ionel Stroi.

Szasz Lorand

10 Responses to Fraudarea examenelor de la Frontieră, investigată de Corpul de control al MAI

 1. Este deja cunoscut faptul ca Szasz Lorand le-a pus gand rau celor care au muncit si inca mai muncesc in Politia de Frontiera. Intrebarea este: ,,De ce scrie, pentru bani sau ae alte interese ? ".

  Mariua
  2 August 2013 at 18:54
  Reply

 2. -Domnul Szasz Lorand, de ce nu a-ti scris niciodata despre Babici Adiel si afacerile lui din Petea? Aveti o altfel de reatie cu el?

  Dan
  2 August 2013 at 18:56
  Reply

  • da probabil una sexuala

   Darius
   4 February 2014 at 09:12
   Reply

 3. -Domnul Szasz Lorand daca va ofer o suma de bani, asa cum au facut-o si altii, o sa faceti o cercetare a vilelor de pe str. Paulestiului, a politistilor de frontiera, in special a casei d-lui Bontea Zenobiu?

  anonim
  2 August 2013 at 18:59
  Reply

 4. Nu a-ti scris niciodata nimic despre Prodaniuc a carei sotie ese vames si care a dobandit o avere mult mai mare decat posibilitatile financiare a doi bugetari, e legat de faptul ca fiul lui lucreaza la gazeta?

  ioioio
  2 August 2013 at 19:01
  Reply

 5. Politistii de frontiera e care ii aperi in emisiunile televizte, de ex Marius Pascalau, sunt implicati ,,pana in gat" in traficul de tigari si droguri.

  dorian
  2 August 2013 at 19:02
  Reply

 6. Da despre pupincuristul ala de Berinde G. care e mai mult invoit de la servici de ce nu spuneti nikic dragi colegi? “Meseriasul” ala cum si-a luat examenul…

  bala
  3 August 2013 at 13:14
  Reply

 7. ce prosta esti ; MARIUA ; nici sa scrii nu stii ce-ti dicteaza altii asta este citatul lui MAXIM VASILE pentru ca si noua exact asa ni la spus la faza asta l-ai dat de gol sa nu crezi ca cineva merge cu bani si cu spaga cum sunteti obisnuiti la politia de frontiera omul isi face treaba si este mandru de ceea ce face ca va deranjaza pe voi ca va descopera toate afacerile necurate asta e partea a doua cine va pus sa va implicati si sa faceti afaceri cu ei acuma va tremura curul tot adevarul se va afla pana la urma ca facuta nestiuta nu exista si pana la urma va veti da in gat unii pe altii si va veti para ca tiganii vei vedea

  nelu
  4 August 2013 at 08:52
  Reply

 8. Vad ca e pus punctul pe “i”. Comentarii pertinente … majoritatea.

  anonimul
  4 August 2013 at 22:01
  Reply

 9. Domnule "anonim", puteti sa ma cautati cu incredere, fara sa fie nevoie sa-mi oferiti bani. Nu inteleg de ce va deranjeaza dezvalurile privind fraudarea examenelor. Oricum, dupa cum se pun problemele in ultima perioada, tind sa cred ca in spatele "anonimului" se ascunde un fost coleg de redactie, cu capul deformat de atata fumat de iarba, care a ajuns in sfarsit redactor sef de fituica clandestina. Stimate fost coleg, de ce nu iti expui problemele pe site/ul fituicii pe care o conduci? De ce te incapatanezi sa-ti tot ataci fostii colegi? Ar fi mai indicat sa-ti vezi de santajele tale ordinare. In Satmar se stie cine cauta informatii compromitatoare (inclusiv porno, scormonind cu botul prin secretiile altora) si apoi cere bani pentru a nu publica subiectele (cazul unui director cu un teren obtinut prin donatie este sugestiv). Spor la treaba si sa faci cat mai multi bani prin aceste metode. In schimb, pe fostii tai colegi nu ii mai murdari cu noroiul in care te-ai infundat pana peste cap alaturi de senatorul tau, care este adeptul acelorasi metode.

  Szasz Lorand
  5 August 2013 at 10:00
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *