24 June 2018

Grădiniţă nouă inaugurată la Pişcolt de ziua comunei

Filed under: Locale |

Piscolt

Localnicii din Pişcolt au sărbătorit ieri zilele comunei la care au participat atât autorităţile judeţene cât şi cele locale pentru a fi aproape de cetăţeni, dar şi pentru a inaugura prima grădiniţă cu program prelungit din localitate. Clădirea grădiniţei a fost construită din fonduri europene şi beneficiază de cele mai moderne facilităţi, iar la ora actuală nu foarte multe comune din judeţ beneficiază de asemenea grădiniţe. Proiectul de construcţie al grădiniţei a fost conceput încă din 2009, dar a devenit eligibil în 2010 când a fost stabilit cu certitudine planul de implementare a proiectului. La clădire se lucrează propriu-zis din toamna anului 2012, iar în mai puţin de un an a fost inagurată. Aici preşcolarii din comună îşi vor petrece cel mai mult timp defăşurând diverse activităţi educative şi interactive sub atenta îndrumare a învăţătoarelor şi educatoarelor.
Potrivit celor afirmate de primarul comunei Pişcolt, Cosmin Varga, grădiniţa beneficiază de toate facilităţile, iar valoarea investiţiei se ridică la 2 milioane lei plus TVA. Grădiniţa a fost construită în baza proiectului de fonduri europene 322 şi răspunde nevoii tot mai mari a oamenilor din comună de a avea un spaţiu unde să îşi poată lăsa copiii cât timp se află la muncă sau pe câmp, marea majoritate dintre părinţi fiind agricultori.
La eveniment a participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, inspectorul şcolar general, Mariana Roman, dar şi alte oficialităţi locale şi judeţene.
După inaugurarea grădiniţei, localnicii şi autorităţile s-au îndreptat spre scena amplasată special pentru zilele comunei unde edilii au pregătit o serie de concursuri de gastronomie, echitaţie, handbal şi altele. Pe toată durata zilei au avut loc recitaluri de muzică populară şi uşoară, momentul culminant fiind concertul trupelor Dj Project şi Naguale. Organizarea zilelor comunei a costat aproximativ 40.000 lei, dar cei prezenţi au afirmat că distracţia a făcut toţi banii.
Alexandra Ardelean

One Response to Grădiniţă nouă inaugurată la Pişcolt de ziua comunei

  1. Si de ce nu este si un copil svab acolo?.Din copilarie ii marginalizati pe etnici!!!!.

    vasile
    26 August 2013 at 06:57
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *