21 June 2018

Locuinţă sub formă de munte, pe acoperişul unui bloc de 26 de etaje – FOTO

Filed under: Life |

g1

Un refugiu montan pe acoperişul unui bloc de 26 de etaje din Beijing este realizarea inedită a chinezului Zhang Biqing. Ciudata structură, constituită din pietre, tufişuri şi copaci falşi, riscă să fie demolată ca urmare a plângerilor celorlalţi locatari, relatează presa locală.

Profesorul Zhang este doctor de medicină chineză tradiţională şi deţine un lanţ de clinici de acupunctură, fiind fost membru al unei organizaţii regionale a Conferinţei Politice Populare Consultative, informează CNN.

“M-am temut că această casă ar putea fi prea mult, dar nu m-am aşteptat să atragă, totuşi, atât de mult interesul” a declarat Zhang pentru The Beijing News, adăugând că materialele din care a fost realizată structura sunt uşoare şi nu reprezintă niciun pericol.Construcţia de pe acoperiş se întinde pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, realizarea ei fiind începută în 2007.

g2

“Credem că este foarte nesigură. Dacă se va prăbuşi din cauza vântului şi a ploii puternice? Ce ne facem dacă ni se prăbuşeşte tavanul?”, se întreabă un rezident care s-a mutat anul trecut la etajul 26 al clădirii.

Locatarii s-au mai plâns de crăpături apărute în pereţi şi de infiltraţiile apei de ploaie.

The Beijing News relatează că un ordin oficial a fost lăsat, luni, la uşa lui Zhang, care are la dispoziţie 15 zile pentru a demola din structură 800 de metri pătraţi declaraţi ilegali. Totuşi, el poate să conteste ordinul.

g3

Zhang declara că, dacă i se va cere, va demola construcţia.

 

sursa:mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *