22 April 2018

MARIAN VALER, declarat incompatibil de ANI

Filed under: Anchete&Reportaje,Locale,Top News |

scan

        Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui VALER MARIAN (senator). Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel:

       1) VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013).
Astfel, VALER MARIAN nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […]”, și ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora “Calitatea de […] senator este, de asemenea, incompatibilă cu: funcţia de […] administrator […] la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990 […]”.
De asemenea, VALER MARIAN nu a menționat calitatea de administrator la societățile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declarațiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. VALER MARIAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris în exercitarea dreptului la apărare.

 „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
    „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 9 august 2013

One Response to MARIAN VALER, declarat incompatibil de ANI

  1. Da,,Marian Valer zis si Castorica, este rau, dar rau de tot pe farash, asta, naste o-ntrebare. Pe cine va trage dupa EL??? El, castorica, de azi inainte, nu mai are nimic de pierdut. personal, sunt de acord cu voi, ca, acest personaj, a facut mult rau jud. Satu Mare si satmarenilor si chiar voua. De ce ati acceptat pina acuma!!?? de ce acum reactionati. de unde aceasta ura dintr-o data?? Daca este doar o pornire a voasta este (sa zic) explicabila, dar, daca se afla alte interese din afara (chiar a judetului) fitii siguri ca aceea va vor abandona din "brate" . Eu va spun un singur lucru (citez din "clasici"), "nu e bine d-le chestor"

    Satmarean_uu_ul
    9 august 2013 at 14:47
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *