21 June 2018

O nouă diversiune a senatorului Marian

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer

Printr-un comunicat de presă, pe care numai el ştie cărei prese l-a comunicat, senatorul independent Marian Valer încearcă să inducă ideea că ar fi victima unei răzbunări. În acest scop, numitul Marian Valer invocă date false şi decrete demult abrogate, aspecte care ridică mari semne de întrebare asupra cunoştinţelor sale de drept. Ba chiar mai mult, acesta încearcă să acrediteze ideea că totul se datorează declaraţiilor sale politice la adresa actualului preşedinte al ANI, Horea Georgescu, pe care nu s-a putut abţine să-l caracterizeze drept “fiu de securist şi de comandant de penitenciar în timpul regimului comunist”. Spre ghinionul lui Marian Valer, nimeni nu mai crede în asemenea diversiuni de doi lei. Sătmărenii au aflat că senatorul nu şi-a declarat calitatea de administrator la două societăţi comerciale. Că a făcut-o din neglijenţă sau alte considerente, chiar nu mai are absolut nicio importanţă.

Apărare prin decrete abrogate
Ignorând realitatea, senatorul independent Marian Valer a ajuns să invoce prevederi ale unor decrete care au fost abrogate. “Societăţile comerciale nominalizate au fost dizolvate de drept, deci şi-au pierdut personalitatea (capacitatea) juridică, încetându-şi existenţa ca subiecte de drept conform art. 40 din Decretul nr.31/1954 privitor la persoanele fizice şi persoanele juridice, cu 3 ani înainte de a deveni senator”, susţine senatorul Marian. Dacă ar fi avut curiozitatea să caute chiar şi pe Google, acesta ar fi aflat că Decretul nr.31/1954 a fost abrogat prin Legea nr.71 din 3 iunie 2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr.287/2009 privind Codul Civil. Acest lucru spune multe despre modul în care cunoaşte senatorul Marian Valer legile ţării, deşi a terminat Facultatea de Drept, a fost procuror, jurist, iar de aproape cinci ani participă teoretic la procesul legislativ în Parlamentul României. Adică un individ care habar n-are de legislaţie elaborează şi votează legi pentru poporul român.

Habar n-are de lichidare
Senatorul Marian Valer nu este la curent nici cu datele la care au fost radiate societăţile SC Nord Vest Press SRL şi SC Bonda Impex SRL, la care a fost administrator până în momentul radierii, retrăgându-i-se doar dreptul de administrare pe perioada lichidării. Dacă ar fi avut curiozitatea să consulte site-ul Ministerului Finanţelor, ar fi putut să constate că SC Nord Vest Press SRL din Satu Mare a fost dizolvată cu lichidare (radiere) din data de 14 martie 2011, iar societatea Bonda Impex SRL din Cluj Napoca a fost dizolvată cu lichidare (radiere) din data de 15 iulie 2013, adică după ce Gazeta de Nord-Vest a scris despre interesele deţinute de senator în cadrul societăţii respective. În zilele indicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, cele două firme au fost radiate şi din Registrul Comerţului. De altfel, senatorul independent apare ca administrator la SC Bonda Impex SRL şi într-o furnizare de informaţii a Registrului Comerţului din 3 iunie 2013. În concluzie, ambele societăţi şi-au încetat existenţa prin dizolvare după ce numitul Marian Valer a devenit din păcate senator al României, în data de 19 decembrie 2008.

Autovictimizare în orice împrejurare
Devenind de-a dreptul penibil, senatorul independent Marian Valer încearcă să acrediteze ideea că a fost declarat incompatibil nu pentru că a încălcat legea, ci pentru că a fost victima unei răzbunări ca urmare a declaraţiilor politice la adresa actualului preşedinte al ANI, Horea Georgescu. Dacă ar fi să luăm în vedere varianta numitului Marian Valer, acesta nu ar mai putea fi anchetat de nicio instituţie a Statului Român.
Nu de alta, dar în cei patru ani şi opt luni în care a fost senator a atacat aproape toate instituţiile existente în România. Dacă oricare dintre ele ar demara o anchetă împotriva senatorului independent, acesta ar putea-o acuza de abuz, pe motiv că a formulat declaraţii politice şi interpelări îndreptate împotriva şefilor sau angajaţilor respectivei instituţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *