O nouă ediţie a Festivalului Porumbului la Domăneşti

Filed under: Locale |

Manifestările celei de a V-a ediţie a Festivalului Porumbului de la Domăneşti se vor desfăşura duminică, evenimentul fiind organizat de Primăria şi Consiliul Local Moftin, în colaborare cu Asociaţia Comunitară “Crasna Domăneşti”. Cu această ocazie vor fi organizate spectacole folclorice, concursuri sportive şi culinare, precum şi un bal în aer liber.
Festivitatea de deschidere va avea loc lângă baza sportivă Domăneşti, de la ora 13.00, unde va avea loc o slujbă religioasă oficiată de preoţii din localitate şi binecuvântarea dată de preotul greco-catolic Gheorghe Pop, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunitare “Crasna Domăneşti”, urmată de cuvântul de deschidere al primarului comunei Moftin, Gheorghe David, şi de alocuţiunile oficialităţilor prezente.
Manifestările vor continua cu un recital susţinut de fanfarele reunite dirijate de prof. Mircea Câcu urmat de programele artistice prezentate de trupa de dans a Asociaţiei Comunitare “Crasna Domăneşti”, de “Muguraşii Moftinului” şi de trupa de dans a Forumului Democrat German din Moftinu Mare. De la ora 15.30, pe scenă va urca interpretul de muzică populară Vasile Coca, din Zalău, care va susţine un recital alături de orchestra sa, după care copiii şi tinerii membri ai ansamblurilor din Moftinu Mare şi Moftinu Mic, Domăneşti şi Săcuieni Bihor vor prezenta dansuri moderne.
Invitatul special al acestui eveniment este trupa Dupla Kave din Ungaria, care va susţine un concert cu începere de la ora 19.00, urmat de recitalul interpretului de muzică populară Horea Someşan. De la ora 21.00 va urma concertul susţinut de trupa LL Junior din Ungaria, după care trupa Sincron din Satu Mare va susţine un recital de excepţie. Festivalul Porumbului din acest an se va încheia cu un bal în aer liber cu formaţia Retro Boys.
Florin Dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *