19 August 2019
Festivalul Berii Artizanale

Obama îi va decora pe Bill Clinton şi Oprah Winfrey cu “Presidential medal of freedom”

Filed under: Life |

Obama_0c245_image_1024w1

Preşedintele american Barack Obama va decerna cea mai înaltă decoraţie civilă a Statelor Unite predecesorului său Bill Clinton, dar şi celebrei Oprah Winfrey, între alţii, a anunţat joi Casa Albă.Clinton şi Winfrey fac parte dintre cei 16 recipiendari, în 2013, ai “Presidential medal of freedom”, o decoraţie creată în urmă cu 50 de ani sub auspiciile liderului american de la acea vreme, John F. Kennedy.
Bill Clinton, în vârstă de 67 de ani, a fost preşedinte în perioada 1993-2001 şi s-a dedicat ulterior fundaţiei sale pentru dezvoltare. El a contribuit, de asemenea, în 2012, la realegerea lui Obama, care a devenit cel de al doilea democrat, după el, reales ca preşedinte de la al Doilea Război Mondial încoace.
Oprah Winfrey, în vârstă de 59 de ani, este una dintre cele mai puternice personalităţi în mass-media americane, conducând un imperiu de producţii televizate şi publicaţii. Ea a susţinut fără rezerve cariera politică a lui Obama, în special în campania din 2008. Între ceilalţi recipiendari din 2013 se află fostul coleg republican al lui Obama în Senat Richard Lugar şi fostul director al redacţiei Washington Post (WP) Ben Bradlee, celebru pentru rol pe care l-a jucat în scandalul Watergate.
Decoraţia va fi remisă cu titlu postum astronautului Sally Ride şi senatorului din Hawaii Daniel Inouye, un erou al celui de al Doilea Război Mondial, potrivit preşedinţiei.
În 2012, Obama i-a decorat, între alţii, pe Bob Dylan, pe astronautul John Glenn şi pe preşedintele israelian Shimon Peres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *