24 April 2018

Peter Eles, instalat oficial antrenor la CSM

Filed under: Sport |

eles

După ce a îndeplinit până în urmă cu doi ani funcţia de manager la secţia de baschet a Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, Peter Eles revine la club, dar de data aceasta în postul de antrenor.
El a fost prezentat oficial ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul Dorel Coica, actualul manager al secţiei de baschet, Florin Mureşan, şi preşedintele CSM, Valeriu Neagu.

Obiectivul anunţat de conducerea Primăriei şi a clubului pentru noul antrenor este ocuparea unui loc între primele 8 din clasament în primul sezon competiţional, cu o echipă nou-nouţă, din care au dispărut jucătoarele scumpe , după cum s-a exprimat primarul Dorel Coica, şi având în componenţă jucătoare sătmărence în proporţie de cel puţin 60%.
Obiectivul pe termen mediu al lui Peter Eles este lupta pentru titlul de campioană a României în următorii 2 – 3 ani, timp necesar pentru a forma o echipă competitivă, în condiţiile în care bugetul rezervat secţiei de baschet a fost sensibil diminuat.
Eles a anunţat că lotul de baschet pentru noul sezon este încă în formare, pregătirile urmând să înceapă în 5 septembrie, după care vor avea două meciuri în Cupa României, până la debutul campionatului, în 5 octombrie. În baza unui contract de colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, CSM Satu Mare se va baza şi pe aportul câtorva junioare crescute la şcoala respectivă.
Managerul secţiei de baschet, Florin Mureşan, a recunoscut că ideea aducerii înapoi a lui Peter Eles îi aparţine şi „dacă nu iese bine treaba, totul se va sparge în capul meu, iar dacă iese bine, va fi meritul primarului” – după cum a declarat, glumind. El este convins că va colabora la fel de bine cu noul antrenor cum a făcut-o în ultimii 30 de ani, de când se cunosc, adică de când au devenit colegi în clasa I la şcoală.
Altfel, primarul Dorel Coica a dat asigurări că antrenorul va avea mână liberă în alcătuirea lotului şi nimeni nu va face presiuni asupra lui din acest punct de vedere.
El a mai anunţat că numărul secţiilor de la CSM a mai fost completat cu cele de volei feminin, judo şi popice, iar pentru toate acestea se va asigura un buget mai mic decât pentru cele două de până acum, baschet feminin şi handbal masculin, însă se va pune accentul pe promovarea talentelor sătmărene. Conducerea Primăriei are în vedere şi sprijinirea în continuare a scrimei sătmărene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *