19 April 2018

Primăria a recepţionat lucrările de pe B-dul Lucian Blaga

Filed under: Locale |

drum

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de city-managerul Dan Băbuţ şi de reprezentanţii firmei Tehnic Asist, a recepţionat ieri lucrările de reabilitare a Bulevardului Lucian Blaga din municipiul Satu Mare. Edilul şef s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor efectuate aici, în special de faptul că gurile de canal au fost aduse la acelaşi nivel cu asfaltul.
Înainte de recepţionarea lucrărilor, primarul Dorel Coica a afirmat că au fost efectuate ultimele reparaţii la acest tronson de drum fiind turnat un strat mai gros de asfalt. “Dorim să recepţionăm această parte a lucrării pentru ca mai apoi să putem da drumul la altele, şi aici mă refer în primul rând la repararea drumului spre Sătmărel, lucrări pe care nu le putem începe până ce nu finalizăm restul lucrărilor”, a spus edilul şef.
Apoi s-a trecut la recepţionarea lucrărilor, prezentarea fiind făcută de unul din reprezentanţii firmei Tehnic Asist. Potrivit acestuia, au fost refăcuţi 9.400 de mp de drum, pe o distanţă de aproape 700 de metri. Peste stratul de rezistenţă a mai fost turnat un strat de uzură de circa 5 cm. Lucrarea are o garanţie de 36 de luni, valoarea totală a lucărilor fiind de 580.000 de lei plus TVA. Odată cu aceste lucrări, gurile de canal au fost aduse la acelaşi nivel cu stratul de asfalt, lucru remarcat şi de primarul Dorel Coica. “Este prima arteră din municipiul Satu Mare unde gurile de canal au fost aduse la acelaşi nivel cu stratul de asfalt. Astfel de lucrări vor fi făcute pe toate străzile din municipiul Satu Mare”, a mai spus Coica.
Edilul şef a mai adăugat că, de acum înainte, în Satu Mare vor fi făcute doar lucrări de calitate în ceea ce priveşte reparaţiile de drumuri. “De acum înainte pot să vă asigur că vor fi executate doar lucrări de calitate. Firmele vor trebui să ofere o garanţie de 5 ani, iar cine va executa doar lucrări de mântuială nu va mai primi lucrări în municipiul Satu Mare”, a mai spus Dorel Coica. De asemenea, primarul a mai afirmat că orice defect va apărea pe parcursul celor 36 de luni cât timp lucrarea se află în garanţie va fi remediat pe cheltuiala firmei care a executat lucrarea.

Florin Dura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *