More

    Sătmăreanul Septimiu Buzaşu, în cărţi pentru şefia Transporturilor

    buzasu

    Mass-media naţională a prezentat o serie de posibili candidaţi pentru fotoliul de ministru al Transporturilor, printre care şi cel al sătmăreanului Septimiu Buzaşu. Acesta a fost timp de doi ani, mai exact între 1996 şi 1998, viceprimar al municipiului Satu Mare, funcţie din care a demisionat pentru a deveni director în cadrul Ministerului Transporturilor şi apoi în cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor. Un lucru foarte interesant, numele lui Septimiu Buzaşu a mai fost luat în calcul pentru funcţia de ministru al Transporturilor în luna mai a anului 2008, atunci când el a fost văzut drept cea mai bună variantă pentru această funcţie tocmai de către ministrul în funcţie la acea dată, Ludovic Orban.

    Buzaşu a mai fost în cărţi
    Fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, în luna mai a anului 2008, că şi-a pregătit înlocuitorul în cazul în care în urma alegerilor locale din data de 1 iunie ar fi câştigat postul de primar al Bucureştiului, cel care i-ar fi putut prelua funcţia fiind chiar secretarul de stat la acea dată Septimiu Buzaşu. Orban l-a numit pe Septimiu Buzaşu “un coleg foarte apropiat, care este în domeniul Transporturilor de o viaţă”. “Îl voi propune pe secretarul de stat Septimiu Buzaşu, care este un om care a pornit ca şi mine de la administraţia locală, a fost viceprimar, a urcat, a fost manager în cadrul companiei, şi care cunoaşte în detaliu toate proiectele pe care le avem în toată ţara. Practic, viaţa lui se confundă cu transporturile”, a declarat în 2008 Ludovic Orban, care a precizat că este “absolut convins” că Buzaşu este persoana cea mai potrivită pentru a face propunerea privind succesorul său.

    Şase ani la Transporturi
    Septimiu Buzaşu a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor în perioada mai 2007 – iulie 2013. Anterior, în perioada martie 2007 – aprilie 2007, a fost şeful Serviciului Utilităţi la Direcţia Autostrăzi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi director la Direcţia Întreţinere Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din CNADNR (august 2006 – martie 2007). Buzaşu a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în perioada 17 februarie 2005 – 28 august 2006.
    Potrivit Realitatea TV, un alt posibil candidat este secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu, numele său fiind vehiculat însă alături de cele ale lui Teodor Atanasiu şi al Noricăi Nicolai, decizia urmând a fi luată duminică de BPN al PNL. Surse din PNL au precizat că actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu, care a fost nominalizat de PNL pentru a ocupa funcţia de secretar de stat şi care a fost numit de premierul Victor Ponta pentru a se ocupa de conducerea ministerului în timpul interimatului asigurat de el, ar avea cele mai multe şanse pentru acest portofoliu. Pe de altă parte, printre numele vehiculate pentru această nominalizare se numără şi cele ale lui Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, Norica Nicolai, europarlamentar, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNL Vâlcea, sau senatorul Marius Nicoară. Sursele citate au precizat că Atanasiu, Nicoară şi Buican reprezintă propuneri avansate de organizaţiile locale. Decizia privind nominalizarea PNL la conducerea Ministerului Transporturilor urmează să fie luată, potrivit surselor citate, duminică, începând cu ora 11.00, când, la Palatul Parlamentului, va avea loc reuniunea conducerii liberale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE