20 April 2018

Satul lui Iuliu Maniu, Bădăcin, la 800 de ani de la prima atestare documentară

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Localitatea Bădăcin, recunoscută ca fiind satul în care a trăit marele om politic sălăjean Iuliu Maniu, împlinește 800 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, Primăria și Consiliul Local al comunei Pericei, în colaborare cu Parohia Greco – Catolică, Parohia Ortodoxă Bădăcin și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj vor organiza o serie de manifestări, care vor avea loc în acest sfârșit de săptămână, respectiv sâmbătă și duminică, în localitatea Bădăcin.
Evenimentul va debuta sâmbătă, 24 august, cu ședința extraordinară a Consiliului Local Pericei, la ora 17.00, iar de la ora 18.00 va avea loc inaugurarea Căminului Cultural. Tot din activitățile de sâmbătă mai fac parte simpozionul ”Bădăcin”, lansarea cărții ”Părintele Simion Man – crâmpeie din viața sa”; tradiție locală ”Ciuruca”; expoziție de fotografie veche și nouă; iar seara cei prezenți vor avea parte de o cină tradițională cu sarmale și plăcinte.
Duminică, 25 august, manifestările dedicate sărbătoririi a 800 de ani de la prima atestare documentară a localității Bădăcin vor debuta, la ora 9.00, cu Sfânta Liturghie în Bisericile Greco – Catolică și Ortodoxă și un parastas pentru cei decedați. Între orele 11.00 – 12.30, la Școala ”Iuliu Maniu” din Bădăcin va avea loc inaugurarea Monumentului Eroilor și se vor depune jerbe și coroane de flori.
Evenimentul de la Bădăcin se va încheia cu un program cultural artistic susținut de Ansamblul ”Meseşul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

2 Responses to Satul lui Iuliu Maniu, Bădăcin, la 800 de ani de la prima atestare documentară

 1. basescu si cioaba, participa ?

  grasuxxxxl
  22 august 2013 at 20:15
  Răspunde

 2. In limba maghiara,Szilagybadacsony.

  vasile
  23 august 2013 at 06:49
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *