27 April 2018

Senatorul Marian bate câmpii

Filed under: Anchete&Reportaje,Top News |

valer

Numitul Marian Valer, ales din întâmplare senator, ne dovedeşte din nou, deşi nu mai era cazul, că trăieşte într-o realitate paralelă. După ce a împroşcat cu noroi zeci de persoane din Satu Mare, inclusiv pe foştii săi colaboratori, incompatibilul senator s-a simţit brusc calomniat şi susţine, în paginile fiţuicii pe care o editează clandestin, că a depus la Judecătoria Satu Mare o plângere penală pentru insultă şi calomnie prin presă împotriva şefilor ziarului Gazeta de Nord-Vest, cerând pedeapsa cu închisoarea, respectiv despăgubiri de un milion de euro. Nu că nu ne-am fi aşteptat la un asemenea gest din partea acestui individ care a devenit denunţător de serviciu, depunând în patru luni atâtea plângeri, denunţuri şi autodenunţuri că nici chiar el nu le mai poate ţine socoteala. Însă frapează modul în care senatorul incompatibil minte cu neruşinare, încercând să se autovictimizeze, în speranţa că va câştiga din nou câţiva bănuţi nemunciţi şi nemeritaţi. Spre ghinionul său, acuzaţiile sale penibile sunt foarte uşor de demontat cu acte şi cu martori.

Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că a fost acuzat că şi-a falsificat declaraţiile de avere. Suntem curioşi ce la va spune judecătorilor când vom prezenta cele două declaraţii de avere, una de pe vremea când era director de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean, respectiv a doua după ce a devenit senator, în care acelaşi apartament de pe strada Mircea cel Bătrân figurează o dată ca fiind cumpărat în 2003, iar a doua oară în 2008.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat şi de faptul că a fost acuzat că a acţionat ca un huligan în data de 18 mai 2013, când i-a jignit şi i-a ameninţat pe directorul GNV, Szasz Lorand, şi pe redactorul şef Ciprian Bâtea, respectiv a încercat să-l lovească pe Szasz Lorand. Numitul Marian Valer invocă o rezoluţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de el sub aspectul infracţiunilor de ameninţare şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, fără să se întrebe dacă nu cumva jurnaliştii Szasz Lorand şi Ciprian Bâtea au formulat plângere împotriva respectivei rezoluţii, în termenul legal de 20 de zile de la comunicare.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că a fost acuzat că şi-a supus familia la o viaţă de iad, chinuri, agresiuni fizice şi psihice. Din păcate pentru el, acuzaţiile pot fi confirmate de numeroşi martori, inclusiv de cel care l-a transportat la spital pe fiul său vitreg după ce alesul neamului i-a rupt mâna.
Numitul Marian Valer nu se întreabă din ce motive a fost părăsit de concubină, care şi-a luat copiii şi s-a mutat taman la Baia Mare. În mod cert nu a plecat din cauza climei.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de acuzaţia că a primit o mită de 100.000 lei, în schimbul căreia comisarul şef Radu Chiş, şeful Poliţiei Municipiului Carei, să fie numit şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare. Spre corecta informare a numitului Marian Valer, cazul este investigat în continuare de lucrătorii DGA Satu Mare.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat că a fost etichetat drept colaborator răzvrătit al serviciilor secrete. Având în vedere că a colaborat cu SRI şi Doi şi-un sfert, după cum în declaraţia de inculpat dată în procesul de calomnie intentat de ex-primarul Horea Anderco, iar apoi a început să atace serviciile secrete după ce a ajuns senator, titulatura de colaborator răzvrătit este rezonabilă. Dacă luăm în calcul şi documentul Securităţii, care îi atestă homosexualitatea, rezultă foarte clar că a fost la mâna lucrătorilor acestei instituţii. Dacă la Revoluţie i s-a distrus dosarul de informator sau colaborator al Securităţii, orice om normal îşi dă seama că acesta nu mai poate fi găsit în prezent în arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat pentru că a fost acuzat de implicare în fraude cu credite acordate cu garanţii false, fiind cercetat pentru fals în declaraţii şi compliciatate la înşelăciune. Pentru numitul Marian Valer, scos de sub urmărire penală de foştii săi colegi procurori, este foarte convenabil în prezent să susţină că dosarul respectiv a fost “fabricat” de către şeful de atunci al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, colonelul Vasile Fernea. Actele aflate în posesia GNV atestă faptul că a fost cercetat penal în dosarul respectiv, cu un prejudiciu de circa cinci milioane de dolari.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat pentru că a fost acuzat că face presă privată pe bani publici. Numitul Marian Valer pare lovit de amnezie când susţine că pentru editarea şi difuzarea fiţuicii sale clandestine a folosit banii dintr-un credit personal. A uitat probabil că redactorii fiţuicii sunt angajaţi la cabinetul parlamentar. Vom pune la dispoziţia judecătorilor toate pozele în care sunt imortalizaţi angajaţi ai biroului său parlamentar distribuind fiţuica prin judeţ cu maşina Senatului României.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat că am publicat documentul Securităţii, care atestă faptul că era cunoscut ca un homosexual notoriu de lucrătorii acestui serviciu secret. Susţinând că este vorba de un fals, numitul Marian Valer reia teza cu “fabricarea”. În sinceritatea sa, cel puţin recunoaşte că s-a aflat în relaţii suspect de apropiate cu şeful de acum 20 de ani al SRI Satu Mare, care l-ar fi avertizat că i s-a fabricat un act fals că ar fi homosexual, de parcă şeful respectiv ar fi lucrat în slujba numitului Marian Valer, nu a Statului Român.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat pentru că GNV a dezvăluit cum a provocat scandal în faţa casei fostului şef al Poliţiei sătmărene, colonelul (r) Vasile Fernea. Numitul Marian Valer chiar crede că toată lumea este atât de tâmpită încât să-l creadă că s-a dus la casa lui Fernea doar pentru a avea “o discuţie pe ton moderat”.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că a fost acuzat că în data de 1 iulie 2013 a încercat să intre prin efracţie în sediul postului de televiziune Nord-Vest TV şi al cotidianului Gazeta de Nord-Vest, situat în Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Curajosul Marian Valer, aflat în ziua respectivă într-o febrilă căutare a ziarelor sale în care îşi cerea scuze de la cei pe care i-a calomniat fără rost, ar trebui să-şi amintească cum a luat-o la sănătoasa când a fost observat de bodyguardul de serviciu. Acesta poate confirma oricând faptele numitului Marian Valer.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că GNV a arătat că a ajuns să-şi racoleze parteneri pe site-uri gay. Sesizaţi chiar de fiţuica clandestină a senatorului incompatibil, redactorii GNV au dat o simplă căutare pe internet şi au găsit anunţurile respective. Nu este treaba jurnaliştilor GNV dacă anunţul a fost postat de Marian Valer, apropiaţii sau partenerii săi, ei doar au constatat o evidentă stare de fapt.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat pentru că a fost acuzat că şi-a traficat influenţa pentru a obţine un sediu în garajul omului de afaceri Cristea Sorin. În privinţa implicării în dosarul cu obţinerea de credite cu acte false, am arătat anterior cum stau lucrurile. Intervenţiile sale în procesul de lichidare a firmei Leda SA, care i-a apraţinut lui Cristea Sorin, pot fi confirmate de martori în faţa instanţei.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de acuzaţia că a fost copărtaş la prejudicierea bugetului de stat cu firmele în care a fost asociat cu soţii Cristea. Dacă ar avea simpla curiozitate să treacă pe la Finanţe, numitul Marian Valer ar putea afla cu uşurinţă ce datorii au lăsat în urmă atât firmele la care a fost asociat cu Cristea Sorin, cât şi firmele familiei Cristea.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că, deşi a jurat să respecte Constituţia şi legile ţării, a încălcat ordinea de drept a ţării. Probabil că numitul Marian Valer nu a aflat încă de faptul că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi de Terorism cercetează modul în care, prin activitatea sa parlamentară prost înţeleasă, a ajuns să pericliteze siguranţa naţională, deşi GNV a publicat adresa remisă de DIICOT în acest sens.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că a fost acuzat că s-a dedat la şantaje politice împotriva liderilor judeţeni ai CDR în 1996 pentru a obţine funcţia de prefect, la care a jinduit atât de mult. Liderii respectivi pot depune oricând mărturie despre metodele folosite în acest sens de numitul Marian Valer, respectiv despre atacurile a căror ţintă au devenit pentru că nu i-au împlinit voia ce-a poftit.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că a fost acuzat că nu şi-a trecut în declaraţia de interese calitatea de finanţator şi coordonator al fiţuicii clandestine. Numitul Marian Valer uită probabil că şi-a asumat funcţia de coordonator încă de la primul număr al fiţuicii, iar pentru a fi în legalitate cu activitatea sa publicistică, asupra căreia evităm să ne pronunţăm, ar fi trebuit să aibă cel puţin un contract. Potrivit legii, un asemenea contract trebuie trecut în declaraţia de interese. De asemenea, declaraţiile sale trebuiau să cuprindă cel puţin împrumutul pe care l-a acordat PFA-ului care a editat primele numere ale fiţuicii, dacă tot îşi asumă calitatea de finanţator al fiţuicii.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat pentru că a fost catalogat drept un adevărat expert al şantajelor prin presă, în urma cărora a obţinut inclusiv foloase materiale. Primarul din Racşa, Toma Betea, şi omul de afaceri Mihai Crişan pot depune oricând mărturie despre banii şi pălinca pe care au trebuit să le dea numitului Marian Valer. Orice comentariu este de prisos.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat inclusiv pentru faptul că GNV a dezvăluit că este incompatibil. Agenţia Naţională de Integritate a confirmat dezvăluirile Gazetei de Nord-Vest, declarându-l incompatibil pe numitul Marian Valer. No comment!
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că GNV a afirmat că a avut o carieră ratată. Frizând ridicolul, numitul Marian Valer nu recunoaşte că a fost procuror comunist şi homosexual, jurist infractor, director de ziar şantajist, ajungând un senator trădător şi singuratic, părăsit până şi de propria familie. A uitat şi de atacurile împotriva ex-primarului Anderco, de atacurile împotriva fostului secretar al judeţului Cornelia Bota, împotriva fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo , pentru că nu i-au vândut fostul sediu al ziarului Gazeta de Nord-Vest, deşi am publicat solicitările semnate taman de acest individ Marian. Acesta a uitat inclusiv faptul că şi-a prezentat în mod public, în cadrul unei conferinţe de presă, diagnosticul care îi atestă boala la creier.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că a fost catalogat drept un senator inutil şi costisitor. Aşteptăm cu deosebit interes ca numitul Marian Valer să prezinte rezultatele concrete ale activităţii sale senatoriale. Lumea nu este curioasă de inutilele declaraţii politice şi interpelări, ci de iniţiativele legislative proprii, dacă are aşa ceva, şi de succesul eventualelor acţiuni de lobby pentru atragerea de fonduri guvernamentale în judeţul Satu Mare.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat pentru că a fost acuzat de agresarea mai multor jurnalişti. Lovit din nou de amnezie, numitul Marian Valer are tupeul să afirme că nu a agresat-o pe jurnalista Ioana Gavrău, pe foştii săi colaboratori Szasz Lorand şi Ciprian Bâtea, când filmările agresiunilor sunt postate pe Internet. De asemenea, are tupeul să nu recunoască nici faptul că l-a ameninţat pe jurnalistul Victor Constantinovici.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că GNV a scris că nu are niciun motiv să-i acuze de insultă şi calomnie pe premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea după ce s-a lăudat că este bolnav la cap. Numitul Marian Valer o întoarce ca la Ploieşti, spunând că nu s-a lăudat, ci doar a declarat. Un om normal la cap nu convoacă conferinţe de presă în care să declare că serviciile secrete îi provoacă microleziuni sau macroleziuni ischemice, ci numai dacă vrea să se laude cu importanţa sa.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că GNV a scris că a pierdut războiul mărcii “Gazeta de Satu Mare”. Gazeta de Nord-Vest a publicat pur şi simplu adresa de la OSIM, aceeiaşi adresă fiindu-i comunicată şi numitului Marian Valer. În adresa respectivă se scria că marca “Gazeta de Satu Mare” a fost înregistrată mai repede de firma Media Total SRL, iar pentru a o putea folosi legal, Marian Valer are nevoie de acordul societăţii în cauză.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că GNV a ridicat semne de întrebare asupra cunoştinţelor sale juridice, după ce a invocat decrete abrogate în punctul de vedere înaintat ANI. Îi amintim senatorului că Decretul nr.31/1954 a fost abrogat deja când şi-a început al doilea mandat, fără să declare nici de această dată funcţia de administrator la SC Bonda Impex SRL Cluj Napoca.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că a fost acuzat că a devenit un terorist al vameşilor şi frontieriştilor din Vama Halmeu. Indiferent de câte ori a fost prezent în vamă, poliţiştii de frontieră îşi aduc aminte cu lux de amănunte de ameninţările pe care numitul Marian Valer le-a proferat la adresa lor. Mărturie în acest sens ar putea depune şi consilierul său pe probleme de comploturi şi compoturi Ovidiu Ohanesian, dacă nu l-a lovit şi pe el brusc amnezia.
Incompatibilul Marian Valer se simte calomniat de faptul că GNV a dezvăluit că l-a mituit pe directorul săptămânalului Jurnalul de vineri din Baia Mare pentru a-i ataca adversarii din Satu Mare. Îl asigurăm pe numitul Marian Valer că pe recipisa poştală invocată de directorul SC Media Total, Ioan Timiş, se vede foarte clar numele destinatarului. Mărturia acestuia va lămuri instanţa cum stă treaba cu atacurile comandate la adresa lui Ovidiu Silaghi şi Gheorghe Ciocan, respectiv şantajul la adresa patronului societăţii Florisal, Vasile Puşcaş. De asemenea, se va lămuri şi problema cadourilor, medicamentelor şi sticlelor de băutură solicitate de numitul Marian Valer fără a achita contravaloarea lor, respectiv a banilor împrumutaţi de incompatibilul senator de la colonelul (r) Ioan Timiş, bani pe care nu i-a returnat niciodată.
În concluzie, acuzaţiile de calomnie ale incompatibilului Marian Valer pot fi demontate cu uşurinţă de redactorii Gazetei de Nord-Vest, astfel încât şansele ca acesta să încaseze vreun eurocent sunt inexistente. În schimb, atât incompatibilul Marian Valer, cât şi redactorul şef al fiţuicii sale, Mihai Bledea, ar trebui să-şi facă griji pentru insultele şi calomniile proferate în fiţuica lor, pentru care directorul general al Gazetei de Nord-Vest şi Nord Vest TV, Răzvan Govor, directorul Gazetei de Nord-Vest, Szasz Lorand, redactorul şef Ciprian Bâtea, directorul de publicitate Ioan Timiş şi directorul economic Cătălin Filip vor depune plângeri penale pentru insultă şi calomnie prin presă. Aceştia vor cere condamnarea acestora la pedeapsa închisorii şi obligarea numiţilor Marian Valer şi Bledea Mihai, respectiv obligarea lor la plata de daune morale în valoare de un milion de euro pentru fiecare parte vătămată. Aşteptăm cu interes procesul celor doi calomniatori ordinari, care mai au tupeul să pozeze în cei mai oneşti jurnalişti din judeţul Satu Mare.

Alex Ohaha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *