27 April 2018

Senatorul Marian minte de îngheaţă apele

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer

Senatorul independent Marian Valer minte cu neruşinare în plângerea penală adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru săvârşirea infracţiunilor de insultă şi calomnie, după ce a depus anterior o plângere având acelaşi obiect împotriva premierului Victor Ponta. Senatorul nimănui s-a ofuscat pe cei doi pentru că au declarat că are probleme grave de sănătate. Numitul Marian Valer a uitat cu desăvârşire de conferinţa de presă din 3 aprilie 2013 şi de declaraţia politică “Am fost ţinta poliţiei politice a lui Băsescu” din ianuarie 2012 în care afirmă clar şi răspicat că are ischemii pe creier şi că a fost o legumă din punct de vedere intelectual în perioada august – octombrie 2011. De asemenea, uită de faptul că s-a autovictimizat permanent, afirmând că este urmărit şi filat permanent de serviciile secrete, inclusiv din elicopter. A mai uitat că a acuzat aceleaşi servicii secrete că i-au provocat ischemiile pe creier. În mod de-a dreptul halucinant, acelaşi Marian Valer susţine că, prin afirmaţiile lor, Victor Ponta şi Liviu Dragnea i-au adus grave atingeri onoarei şi reputaţiei. O dovadă clară că senatorul Marian trăieşte într-o altă lume şi nu este la curent cu imaginea jalnică pe care o are în rândul sătmărenilor, care îi cunosc foarte bine trecutul şi apucăturile infracţionale.

Senatorul ischemic a devenit şi amnezic
Senatorul Marian Valer cere condamnarea vicepremierului Liviu Dragnea sub aspectul infracţiunii de insultă, întrucât acesta a folosit cuvinte care aduc atingere onoarei şi reputaţiei reclamantului şi care îl expun la batjocură, precum “persoană cu grave probleme de sănătate”, “nefericit”, “nervos” şi “furios”. “Menţionez că nu am suferit şi nu am fost diagnosticat cu nicio boală gravă psihică sau de altă natură, deci nu am grave probleme de sănătate, fapt pe care îl pot confirma cu ultimele analize medicale, efectuate în prima parte a acestui an”, susţine numitul Marian Valer în plângerea sa.
Senatorul independent Marian pare să fie lovit şi de amnezie. La începutul lunii aprilie 2013, acesta a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă un diagnostic medical care îi atestă afecţiunile la creier. “Am rezultatul unui RMN făcut la centrul medical din Cluj care este construit în urma unui parteneriat româno-danez, în care scrie la concluzii: leziuni microischemice prefrontală dreaptă şi capsulară externă stângă. A fost o tentativă de provocare a unui atac vascular cerebral. Tot atunci mi-au apărut probleme de tiroidă, nimeni în familie n-a avut probleme nici cu creierul, nici cu tiroida, şi am făcut în acest sens un control la tiroidă. Am fost recent la un alt control la Institutul Oncologic din Cluj Napoca şi concluziile sunt că glanda tiroidă apare cu volum mult redus al ambilor lobi, cu structura difuză, hipoecogenă, sub rezerva vizualizării ecografice cu dificultate a lojei tiroidiene – hipoplazie/atrofie tiroidiană”, a specificat atunci senatorul Marian.

O legumă cu sănătatea praf
Numitul Marian Valer a declarat cu propria lui gură că în 2011 a fost o legumă din cauza numeroaselor probleme de sănătate. “În a doua jumătate a lunii august (2011- n.r.), efectuând un set mai complet de analize, a rezultat că TSH-ul şi cortizolul sunt exagerat de mari, chiar de 3-4 ori faţă de valorile normale. În cursul lunii septembrie 2011, în urma unui consult de specialitate, am fost diagnosticat cu hipotiroidism. Tot în cursul lunii septembrie, în urma efectuării unui RMN, mi-au fost depistate două microleziuni ischemice în zona cerebrală (preavize ale unui atac vascular cerebral), iar în urma unui CT mi-au fost descoperite chisturi la rinichi, o hernie hiatală şi suspiciune de adenom la glanda suprarenală stânga. Totodată, în perioada iulie – septembrie am fost afectat de o insomnie severă, neputând dormi mai mult de 3 – 4 ore pe noapte, inclusiv cu somnifere. În perioada august – octombrie 2011 mi-a scăzut foarte mult capacitatea de concentrare, de memorare şi de exprimare, devenind afazic, aproape o legumă, în jur de 100 de zile. În urma unor tratamente intensive, care au durat aproape trei luni, începând din luna decembrie am reuşit să-mi revin la 80 – 90% din capacităţile iniţiale”, se arată în declaraţia de presă a senatorului independent Marian Valer din ianuarie 2012, intitulată “Am fost ţinta poliţiei politice a lui Băsescu”.

Terorizare prin autovictimizare
În plângerea sa penală, senatorul independent Marian Valer îl acuză pe vicepremierul Dragnea că a declarat despre el că ar fi afirmat că ar fi fost terorizat de SRI. Numitul Marian Valer pare să fi fost lovit din nou de amnezie. În conferinţa de presă susţinută în 3 aprilie 2013, senatorul Marian a declarat că în cursul anului 2011 serviciile secrete pur şi simplu s-au călcat pe picioare urmărindu-l. “Timp de trei luni am fost supus unei operaţiuni de control tehnic-operativ total, în care am fost filat şi mi-au fost înregistrate toate convorbirile telefonice şi ambientale pe stradă, în birouri, în pieţe şi în alte locaţii, fiind folosite în acest scop două echipe. O echipă de şapte oameni din SRI şi din unitatea informativă a SPP mă aşteptau şi mă monitorizau la Satu Mare începând de la aterizarea pe aeroport şi până la plecarea în săptămâna următoare, iar o echipă de şapte făcea acelaşi lucru în Bucureşti. La fel, la solicitarea ministrului de Interne de atunci am fost supus şi unei operaţiuni de filaj şi de interceptare telefonică din partea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne, aşa-zisul serviciu secret Doi ş-un sfert, fiind folosiţi şase oameni din cadrul SIPI Maramureş, respectiv cinci bărbaţi şi o femeie. În perioada respectivă a fost adus inclusiv un microbus cu staţie de interceptare, care prin unde intercepta toate convorbirile şi pe stradă şi în pieţe, costul unei astfel de operaţiuni fiind în jur de 100.000 de euro”, a declarat atunci senatorul Marian. Senatorul Marian chiar a plusat, afirmând că fiica şi mama sa au primit ameninţări cu moartea, probabil tot din partea aceloraşi servicii secrete omniprezente şi omnipotente.

Elicopterul filează senatorul
Senatorul Marian consideră că a fost calomniat de vicepremierul Dragnea când a afirmat despre el că ar fi fost urmărit de nişte americani cu elicopterele. Senatorul Marian s-a lăudat chiar el în declaraţia politică “Am fost ţinta poliţiei politice a lui Băsescu” din ianuarie 2012 că a fost filat inclusiv din elicopter. “În perioada iulie – august 2011 am fost supus inclusiv filajului cu elicopterul. La jumătatea lunii iulie am dus-o pe fiica mea la mama la ţară, în localitatea Dăbâca, judeţul Cluj, şi am rămas şi eu trei zile cu ea, perioadă în care am sesizat că un elicopter survola zilnic satul de câteva ori. Am revenit la mama în weekend-ul de la sfârşitul lunii iulie, într-o zi de sâmbătă, când am organizat o masă de ziua mea de naştere (2 august). Sesizând din nou mai multe survoluri ale unui elicopter, am întrebat-o pe mama şi pe un verişor dacă zboară zilnic elicoptere deasupra satului şi mi s-a spus că nu prea. În ultima săptămână a lunii august am revenit la ţară şi am stat cinci zile, ocazie cu care am auzit şi am văzut zilnic elicopterul, constatând că venea dinspre Cluj, unde SRI deţine un astfel de aparat la Aeroport”, se arată în declaraţia politică. Singura inexactitate se referă la faptul că senatorul a fost urmărit cică de SRI şi nu de americani, de parcă ar mai conta acest mic amănunt vizavi de enormele aberaţii senatoriale. Asta nu a împiedicat presa centrală să scrie că senatorul Marian a fost urmărit poate chiar de către OZN-uri, luând în derâdere afirmaţiile privind operaţiunile de filaj din partea serviciilor secrete.

De unde atâta onoare şi reputaţie?
Însă cea mai halucinantă acuzaţie este aceea că vicepremierul Dragnea i-a adus o gravă atingere onoarei şi reputaţiei. “Consider că prin cuvintele folosite de susnumitul (Liviu Dragnea- n.r.) a fost adusă o atingere gravă onoarei şi reputaţiei subsemnatului şi, totodată, am fost expus la batjocură, în condiţiile în care am avut reputaţia unui om muncitor, cinstit şi pregătit profesional”, scrie Marian Valer. Probabil că senatorul independent Marian Valer nu este la curent cu imaginea pe care o are în judeţul Satu Mare. Îi reamintim că sătmărenii pe care nu îi mai reprezintă deloc în Senat îl cunosc drept un fost procuror comunist, un homosexual dovedit de fosta Securitate, un jurist penal, complice la o fraudă bancară de peste 4 milioane de dolari, un director de ziar şantajist, care a atacat din interes personal oameni politici, oameni de afaceri, reprezentanţi din administraţie, directori de instituţii şi chiar simpli cetăţeni, un senator corupt, care a luat bani serioşi pentru numiri în diverse funcţii, un senator care îşi trafichează influenţa în favoarea amicilor, respectiv un senator inutil, care a frecat degeaba timp de aproape cinci ani băncile Senatului şi care i-a costat pe sătmăreni aproape 190.000 de euro. Cam aceasta este reputaţia senatorului independent Marian Valer, pe care afirmaţiile premierului Victor Ponta şi ale vicepremierului Liviu Dragnea nu aveau cum să o prejudicieze absolut deloc cu afirmaţiile lor de-a dreptul nevinovate faţă de trista realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *