26 April 2018

Solistul trupei Nazareth se retrage din muzică din cauza unor probleme medicale

Filed under: Life |

Nazareth singer McCafferty performs during the 42nd Montreux Jazz Festival

Solistul trupei rock Nazareth, Dan McCafferty, a anunţat că se retrage din muzică din cauza unor probleme medicale, la câteva săptămâni după ce a leşinat pe scenă, în timpul unui concert susţinut în Canada.

Pe 9 iulie, Dan McCafferty, care este solistul trupei Nazareth de 45 de ani, a leşinat pe scenă la câteva secunde după debutul unui concert programat la Cranbrook Curling Centre, din provincia canadiană British Columbia. Dan McCafferty a fost scos imediat de pe scenă pentru a primi îngrijiri medicale. În urma acestui incident, formaţia scoţiană a fost nevoită să anuleze acel concert.

Isaac Hockley, organizatorul concertului, a dezvăluit atunci că Dan McCafferty, în vârstă de 66 de ani, a acuzat o afecţiune pulmonară care îl împiedica să respire şi a precizat pentru publicaţia locală Cranbrook Daily Townsman că rockerul scoţian se află într-o stare stabilă.

Ulterior, trupa Nazareth a fost nevoită să întrerupă un concert programat pe 24 august, la Summerdays Festival din Elveţia, solistul acuzând iarăşi probleme respiratorii.

„Anunţăm cu părere de rău că Dan a fost forţat să se retragă (din trupă, n.r.) din cauza unor probleme de sănătate”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul formaţiei Nazareth, informează contactmusic.com.

McCafferty suferă de o boală pulmonară obstructivă, iar din acest motiv are mari probleme cu respiraţia.

„Starea lui s-a înrăutăţit în ultima vreme şi, după ce a încercat să cânte la un festival din Elveţia, săptămâna trecută, lui Dan i s-a părut imposibil să mai continue, după ce interpretase doar trei cântece. Ulterior, în culise, el a spus trupei că nu mai poate continua”, se arată în acelaşi mesaj.

Trupa britanică Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor ’70, a fost înfiinţată în decembrie 1968, în Dunfermline, Scoţia, din „cenuşa” unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V şi The Red Hawks), basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet.

Balada „Love Hurts”, care a făcut înconjurul lumii, câştigând discul de platină şi ocupând prima poziţie în topurile din Europa şi SUA, a rămas o preferată a publicului, chiar şi la 36 de ani de la lansare.

Nazareth a concertat în Bucureşti în ianuarie 2012, show-ul făcând parte din turneul internaţional de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat „Big Dogz”, lansat în 2011, la 40 de ani de la apariţia primului ei material discografic („Nazareth”, 1971).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *