25 June 2018

Strada Nouă, cea mai modernă din Sătmar

Filed under: Locale |

noua

Primarul Dorel Coica a inaugurat ieri lucrările de modernizare a celei mai vechi străzi din municipiul Satu Mare, respectiv strada Nouă. Obiectivul de investiţie reprezintă o premieră pentru municipiu, întrucât este prima stradă care are tot cablajul de la iluminatul public şi reţelele de comunicaţie introduse în subteran. Nici reţeaua de canalizare şi trotuarele nu au fost ocolite. Concret, au fost efectuate lucrări de modernizare a trotuarelor, introducerea canalizării menajere şi pluviale, respectiv lucrări parţiale de alimentare cu apă. Edilul şef al oraşului doreşte să realizeze astfel de lucrări pentru toate străzile de pământ din municipiul reşedinţă de judeţ.
Lucrările de modernizare executate fac parte din programul de investiţie “Modernizări străzi de pământ în municipiul Satu Mare- strada Nouă”. Durata de execuţie, conform contractului atribuit în urma procedurii de licitaţie, a fost de 12 luni, lucrările începând din septembrie 2012. Investiţia efectuată pe strada Nouă cuprinde lucrări de modernizare stradală, lucrări de modernizare a trotuarelor, lucrări de canalizare menajeră şi pluvială, lucrări parţiale de alimentare cu apă şi lucrări de modernizare a reţelei electrice. Acestea cuprind dezafectarea sistemului de iluminat public existent şi realizarea iluminatului public pe stâlpi cu structură metalică, cablarea atât pentru iluminat cât şi pentru consumatorii casnici fiind făcută subteran. Cu această ocazie s-a dezafectat reţeaua de telefonie, ale cărei cabluri erau postate pe stâlpii existenţi, reuşindu-se canalizarea tehnică a acestora în zona verde. S-au executat lucrări de semnalizare rutieră, modernizarea trotuarelor pe ambele părţi şi zona verde pe o singură parte.
Conform unor date furnizate de autorităţile locale, valoarea totală a lucrărilor executate pe strada Nouă este de 679.816,97 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 163.156, 07 lei. Termenul de garanţie a lucrărilor este de doi ani, dar dirigintele de şantier, respectiv inginerul Stincel Toader Dan, a ţinut morţiş să garanteze pentru calitatea lucrărilor, astfel încât să nu fie nevoie de lucrări de reparaţii măcar 10 ani, cu excepţia intervenţiilor de urgenţă asupra părţii carosabile, mai ales în cazul unor defecţiuni la reţeaua de canalizare sau gaze.
Lucrările de modernizare a străzilor de pământ sunt finanţate de Programul Operaţional Regional
( POR) în baza a două proiecte. Printre străzile care vor beneficia de modernizări se numără strada I. L. Caragiale, Crivăţului, Orientului şi Plevnei.

Alexandra Ardelean

One Response to Strada Nouă, cea mai modernă din Sătmar

  1. daca se poate sa veniti si spre trotuarele fictive de pe basarabia, va rog!!!!!

    aviatoru
    13 August 2013 at 20:26
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *