21 April 2018

Tată şi fiu, ucişi cu sânge rece

Filed under: Locale,Top News |

unu

Cadavrele a două persoane, tată şi fiu, în vârstă de 39, respectiv 9 ani, au fost găsite marţi seara, în jurul orei 20.20 într-o maşină incendiată, la marginea localităţii Pomi. Potrivit oamenilor legii, victimele prezentau mai multe leziuni în zona gâtului şi capului, existând suspiciuni de omor. Foarte probabil, încercând să-şi şteargă urmele, ucigaşul a incendiat autoutilitara în care aceştia călătoreau, iar autovehiculul a ars doar în partea din faţă. Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a trimis o echipă de specialişti la Satu Mare pentru a acorda sprijin în cercetarea circumstanţelor în care a survenit decesul celor două victime.

Victimele, găsite într-o autoutilitară incendiată pe câmp
În seara zilei de marţi, în jurul orei 20.20, nişte săteni din zonă au găsit într-o autoutilitară incendiată pe un câmp, lângă satul Aciua, comuna Pomi, cadavrele unui bărbat de 39 de ani şi cel al fiului său, în vârstă de 9 ani, din Bistriţa. Ambii aveau urme de lovituri pe corp, iar criminalul se pare că a vrut să distrugă dovezile, dând foc maşinii, însă aceasta a ars doar în partea din faţă. “În cursul serii de marţi am fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că pe raza comunei Pomi a fost găsită o autoutilitară, înmatriculată în judeţul Bistriţa-Năsăud, abandonată şi incendiată pe câmp”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului de poliţiştii sătmăreni s-a constatat faptul că sub banchetele din spate ale autoutilitarei se găseau cadavrele a două persoane de sex masculin, ce prezentau multiple leziuni la nivelul capului, existând suspiciuni de omor. Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbaţi au fost ucişi, iar ulterior, pentru a şterge urmele, criminalul a incendiat autoutilitara. Maşina a ars doar în partea din faţă. Dispariţia copilului a fost semnalată marţi după-amiază la Poliţia din Bistriţa-Năsăud.

Cazul este cercetat de o echipă a IGPR
Cercetările la faţa locului au fost efectuate iniţial de poliţiştii sătmăreni. Ieri dimineaţă, la Pomi a sosit o echipă formată din ofiţeri specialişti ai Serviciului Omoruri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi un expert din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică pentru a acorda sprijin în cercetarea circumstanţelor în care a survenit decesul celor două persoane. “Din dispoziţia conducerii Poliţiei Române, o echipă complexă formată din ofiţeri specialişti ai Serviciului Omoruri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR şi un expert criminalist din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică se va deplasa în judeţul Satu Mare, comuna Pomi. Ofiţerii vor acorda sprijin de specialitate colegilor de la I.P.J. Satu Mare şi procurorului de caz, în elucidarea modului în care s-a produs decesul celor două persoane”, se precizează într-un comunicat emis de IGPR în noaptea de marţi spre miercuri.

Victimele căutau o tabără pentru copiii orfani
Potrivit anchetatorilor, cele două victime au pornit spre judeţul Satu Mare luni dimineaţa, în căutarea unui loc în care să organizeze o tabără pentru copii orfani. Tatăl, Adrian Traian Blaga, care era pastor penticostal la Bistriţa, conducea un ONG denumit Asociaţia “Începuturi Noi” şi avea legături cu mişcarea Calvary Chapel. Fundaţia ajuta copiii orfani şi era condusă de Blaga de aproape zece ani. A venit în judeţul nostru să caute un loc de tabără pentru copii rămaşi fără părinţi. Anul trecut a mai fost în tabără cu aceşti copii la Borleşti.
Băiatul, Timotei Blaga, a fost luptător la un club sportiv din Bistriţa. Acesta a fost anul trecut de mai multe ori la Satu Mare în pregătiri, fiind cunoscut de antrenorul de lupte Tudor Barbul, care ne-a declarat că a fost sunat de soţia bărbatului marţi, în jurul orei 17.00, disperată că cei doi nu s-au întors acasă şi nu reuşeşte să vorbească cu ei.

Ucişi pentru bani
Surse judiciare afirmă că, cel mai probabil, pastorul Adrian Blaga şi fiul său au fost ucişi pentru bani. Înainte de a pleca din Bistriţa, acesta ar fi spus că merge la bancă să scoată o sumă de bani pentru a cumpăra un teren în Satu Mare, unde să construiască un centru pentru copii. Una dintre variante este că pastorul a scos o sumă importantă de bani din bancă şi pe urmă s-a îndreptat către Satu Mare alături de fiul său de doar nouă ani. Nu se ştie deocamdată ce s-a întâmplat pe urmă, însă este cert că pastorul a fost chinuit înainte de a fi ucis. El avea răni la mâini şi la gât. Băiatul avea răni adânci la cap şi tăieturi în zona gâtului.
După toate probabilităţile, victimele au luat criminalul la autostop, însă nu se cunosc circumstanţele care au dus la crimă. După ce şi-a ucis victimele, ucigaşul a dus maşina în câmp şi a incendiat-o. De asemenea, este luată în calcul şi varianta că ar fi fost mai mulţi ucigaşi, nu doar unul singur. Poliţiştii continuă cercetările pentru depistarea şi prinderea criminalului sau a criminalilor. Rudele victimelor s-au prezentat ieri la Satu Mare şi au ridicat cele două cadavre care au fost transportate la Bistriţa cu o maşină de pompe funebre.

3 Responses to Tată şi fiu, ucişi cu sânge rece

 1. ce articol. aceleasi cuvinte se repeta de de de 3 ori. :)))

  gabriel
  7 august 2013 at 21:34
  Răspunde

 2. Ar fi interesant să vedem sau să auzim tot visul pe care l-a avut pastorul Adrian Blag, Domnul poate să transmite un mesaj, predica este mai veche decât se spune, are cel putin 2 ani… Dumnezeu instințiază din timp: https://www.youtube.com/watch?v=VCm069W6dJo
  Ceva îmi spune că, El, Dumnezeu este acelaș ieri, azi și în veci… Cred că o să asistăm la o minune, Dumnezeu învie și azi morți… O de am avea credința cât o grăunte de muștar…

  Domane, cred și știu că poți să faci o minune cum ai facut cu Lazăr, cu Tabita… În numele lui Isus Hristos, prin credință știu că totul este posibil! Bazați pe Cuvântul lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, (Marcu 16:15-18), avem tot dreptul să credem și să acționăm pentru Slava lui Dumnezeu!

  Vorbim prea mult de darurile Duhului Sfânt, de botezul cu Duhul Sfânt și excludem celelalte manifestări ale supranaturalului, lucrări care la Dumnezeu sunt naturale; dacă suntem continuaționiști și bine ar fi să fim toți necesaționiști, oricum nimeni nu la oprit pe Dumnezeu să-Și manifeste puterea supranaturală niciodată, El este Suveran!

  Pretru cesaționiști, explicați aceste fenomen: https://www.youtube.com/watch?v=tzD1694wFGk , https://www.youtube.com/watch?v=Tv69sXmE05M

  Pentru necesaționiști, credința în acțiune: https://www.youtube.com/watch?v=eAne0szAwho

  Cât veți mai căuta motive ca să nu credeți în Dumnezeu, ca să nu vă schimbați viețile după voia lui Dumnezeu?
  Cât veți mai căuta scuze care acuză ca să nu-L lăsați pe Dumnezeu să lucreze! Minunile lui pentru noi înseamna fenomene supranaturale dar înțelegeți că pentru El este naturalul, este felul lui de a fi…

  Hope for the world
  8 august 2013 at 15:31
  Răspunde

 3. Închisoarea e o pedeapsă mult prea blândă pentru criminalul/criminalii aceștia.Dumnezeu să-i odihnească în pace!Nu vreau să știu prin ce trece familia lor acum..Să sperăm că-i vor prinde…Baftă poliției!!

  Viorel V.
  12 august 2013 at 17:57
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *