18 June 2018

TSD-iştii sătmăreni, instruiţi să acceseze fonduri europene

Filed under: Locale |

mujdeni

Complexul turistic Mujdeni a fost, la acest sfârşit de săptămână, gazda seminarului “Investeşte în viitor”, organizat de către Tineretul Social Democrat Satu Mare, în colaborare cu Liga Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi. La eveniment au participat peste 100 de tineri social democraţi din tot judeţul, care au fost instruiţi de specialişti în domeniu cum să atragă cât mai uşot fonduri europene de dezvoltare. La seminar au mai participat Corneliu Vişoianu, consilierul primului-ministru Victor Ponta, secretarul general al TSD, Ioana Cazacu, vicepreşedintele TSD, Răzvan Creţan, preşedintele TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, alţi invitaţi.
La Mujdeni, tinerii social-democraţi au fost instruiţi de specialişti cum să atragă fonduri europene de dezvoltare şi ce trebuie făcut în acest sens. Consilierul premierului, Corneliu Vişoianu, a precizat că se are în vedere ca fiecare unitate administrativ-teritorială să aibă cel puţin câte un specialist pentru acesarea de fonduri structurale. Acesta a mai precizat că a observat că tinerii sociali-democraţi sătmăreni s-au arătat interesaţi de acest subiect şi că are încredere că mulţi dintre cei care au participat la acest seminar vor deveni specialişti în atragerea de fonduri structurale. “Nu este o treabă deloc uşoară, însă, cu determinare şi profesionalism, ne vom atinge obiectivele. Totodată, am convingerea că tinerii social-democraţi, politicienii noştri de mâine, se vor remarca prin iniţiativele lor şi vor deveni modele la nivel naţional şi european, a mai spus Vişoianu.
Atât Ioana Cazacu, cât şi Răzvan Creţan au fost de părere că România a reuşit să atragă în trecut foarte puţin din aceste fonduri europene, iar tinerii social-democraţi trebuie să pună umărul pentru a creşte gradul de absorbţie. “Practic, pornim de la zero. Trebuie să pregătim specialişti care să ştie să scrie proiecte, să atragă fonduri europene şi să ajute la dezvoltarea comunităţilor româneşti”, a spus Ioana Cazacu.
Pe de altă parte, liderul tinerilor social-democraţi sătmăreni, Ciprian Ardelean, a considerat că acest seminar, precum şi proiectul în sine, este binevenit pentru tineri exprimându-şi convingerea că mulţi dintre tinerii sătmăreni vor deveni specialişti în domeniul atragerii de fonduri structurale. Primarul oraşului Negreşti Oaş a declarat că tinerii au avut ce învăţa în urma acestui seminar şi şi-a exprimat convingerea că cel puţin o parte din cei prezenţi vor deveni specialişti în domeniu.
Proiectul “Investeşte în viitor” îşi propune să instruiască, la nivel naţional, peste 3.000 de profesionişti în absorbţia de fonduri europene, viitori manageri de proiecte care să colaboreze cu autorităţile locale, judeţene şi naţionale, în vederea atragerii de fonduri structurale în mod constant şi omogen, pe întreg teritoriul ţării, acest eveniment fiind debutul implementării proiectului.

FLORIN DURA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *