21 April 2018

Un transfer obositor

Filed under: Editorial |

Fără ca nicidecum să o ceară, fundaşul central al Stelei şi al naţionalei, Vlad Chiricheş, a ajuns un fel de caz. De luni în şir, omul a fost mediatizat obsedant, mai abitir ca balenele pe cale de dispariţie. „Unde se transferă Chiricheş”, aceasta a fost dilema tocată prin presă cu o frenezie dătătoare de vertij. Rare au fost zilele în care să nu apară vreo ştire cât de mică despre ce echipă se mai interesează de Chiricheş, la ce grupare a picat transferul, câţi gologani e dispus să dea pe român clubul cutare sau despre ce cred tot felul de specialişti legat de vânzarea fotbalistului. Mai lipseau să-şi dea cu părerea despre până mai ieri ceţosul transfer al jucătorului poate doar mătuşile sau bunicile unor oameni care activează prin fotbal.
În rest, micul dejun începea cu vestea că o altă echipă decât cele de pe listă se interesează de Chiricheş, la prânz se auzea şi de o sumă de transfer, pe la cină tranzacţia era rezolvată în proporţie de peste 90%, urmând ca a doua zi, de dimineaţă, să se audă despre un alt club că ar fi tentat să-l ia pe jucător, că a şi trimis scouteri să vadă cum bate mingea ori să-l pândească pe gaura cheii.
Orice om care îşi pierde răbdarea într-un caz precum cel al lui Chiricheş are, de câteva zile, motive de satisfacţie.

În sfârşit, după îndelungi scremete, un club – Tottenham, în speţă – a avut milă de nervii noştri şi a decis să-l transfere cu adevărat pe jucător. Aleluia! Şi totuşi, nu e exclus ca mult timp de-acum încolo să se bată în continuare monedă pe inocentul Chiricheş, chiar dacă îl cumpără englezii.
Însă una e să îi dai publicului larg informaţii care îl interesează cu adevărat despre transferul în cauză şi cu totul altceva e să-i ronţăi timpanul sau să-i uzezi retina cu pseudo-ştiri, în care să semnalezi ca un fapt de importanţă naţională că fotbalistul ar putea pleca în Anglia cu o valiză cu mâner pe stânga, că nu şi-a tăiat de trei zile unghiile de la picioare sau că nu-i place mămăliga fiindcă e prea galbenă. Pe de altă parte, baftă lui Chiricheş, oriunde s-ar transfera, căci el n-are nicio vină pentru unele ştiri jumulite care îl au ca subiect.

Tiberiu Sabo

One Response to Un transfer obositor

  1. Eu cred ca Gigi ,,vrea sa vanda clubul Steaua, ori e ,fortat, de cineva .Vinde tot ,daca poate si magazionerii, iar dupa ce vinde clubul , brusc iese o amnistie ,ori ceva ca Gigi s-a comportat bine si trebuie eliberat.Eu asa vad lucrurile iar daca asa se intampla e foarte grav,.Asa face PUTIN cu miliardarii rusi care s-au imbogatit din gazul sau petrolul , USSR-ului ii lasa sa urce sus ,sus de tot si dupa aia ii face sa sara fara parasuta.Cat despre cheriches eu cred ca englezi au luat teapa , a fi unul dintre aia multi pe banca de rezerve sau chiar ,spectator, in tribuna.Nu mai avem ,foriclasse, cum era odata HAGI,POPESCU etc.

    omar
    28 august 2013 at 13:18
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *