21 April 2018

Afaceriştii din Oaş se leapădă de Marian Valer

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer02

După ce au fost storşi periodic, dar constant, de bani de senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer, după modelul patentat de Mafia siciliană, oamenii de afaceri din Ţara Oaşului nu mai vor să audă de acest personaj sinistru. Sătui de atâta corupţie şi de atâta nesimţire, aceştia refuză să-l mai alimenteze cu fonduri pe cel care s-a autoproclamat cel dintâi justiţiar al ţării, autodenunţătorul şi delatorul Marian Valer. În timp ce unii dintre ei au denunţat în mod public şantajele şi presiunile la care au fost supuşi de numitul Marian Valer, alţii pur şi simplu i-au închis robinetul cu bani. Senatorul independent Marian Valer mai primeşte sume tot mai mici de bani de la ultimii doi- trei patroni care mai stau de vorbă cu el. Supărat de micşorarea continuă a fondurilor primite, justiţiarul senator declarat incompatibil se pregăteşte să-i atace în fiţuica sa clandestină, sperând să-i aducă la sentimente mai bune. Ne exprimăm speranţa că şi aceşti oameni de afaceri se vor sătura de metodele lui Marian Valer şi că, în cele din urmă, vor întrerupe orice legătură cu acesta.

Probleme grave cu fondurile
Senatorul independent şi declarat incompatibil nu mai are trecere pe la oamenii de afaceri din Ţara Oaşului. Numărul patronilor oşeni care refuză să-l mai finanţeze creşte de la o zi la alta. Limitarea surselor de finanţare devine tot mai vizibilă în activitatea numitului Marian Valer. Lipsa banilor l-a determinat pe acesta să abandoneze traiul pe picior mare, respectiv numeroasele şi costisitoarele deplasări prin judeţ şi prin ţară. De asemenea, l-a obligat pe numitul Marian Valer să rărească apariţia fiţuicii sale clandestine. Iniţial, fiţuica clandestină şi calomniatoare a apărut săptămânal, dar în ultima vreme a început să apară doar o dată la două săptămâni.
Lipsa fondurilor a afectat şi gaşca subordonaţilor de la cabinetul parlamentar şi de la redacţia situată în garajul imobilului situat pe strada George Coşbuc nr.60 din municipiul Satu Mare. Numitul Marian Valer le-a promis colaboratorilor săi sume importante de bani la recrutare, însă a ajuns în situaţia în care nu îşi mai poate îndeplini angajamentele. Supăraţi că au fost traşi pe sfoară, tot mai mulţi dintre colaboratorii săi încearcă, unii mai discret, alţii fără nicio fereală, să-şi găsească alte locuri de muncă, mai serioase şi mai bine plătite.

Revolta oşenilor împotriva senatorului Marian
Câţiva oameni de afaceri importanţi din Ţara Oaşului au denunţat în mod public presiunile la care au fost supuşi de numitul Marian Valer pentru a-l finanţa în continuare. Cel mai cunoscut caz este cel al patronului Complexului turistic Valea Măriei, omul de afaceri Mihai Crişan. Acesta i-a refuzat pe emisarii trimişi de Marian Valer pentru a solicita diverse sume de bani, după ce i-a dat 50.000 lei în campania electorală, i-a cazat gratuit staff-ul de campanie şi numeroşii săi invitaţi şi i-a organizat cheful victoriei la realegerea ca senator, servicii pentru care Valer Marian nici măcar nu i-a mulţumit frumos, darămite să achite costul lor. În urma refuzului hotărât de a-l finanţa în continuare, omul de afaceri Mihai Crişan a fost atacat în mod ordinar în fiţuica clandestină coordonată de numitul Marian Valer. Patronul de la Mujdeni, Gheorghe Dorle, se plânge şi el tot mai des că senatorul Marian Valer vine cu diverse persoane la restaurantul său, unde mănâncă, beau şi nu plătesc. Pe deasupra, Dorle a trebuit să-i dea şi 40.000 de lei bani de buzunar senatorului justiţiar.
Oamenilor de afaceri sătui să-l finanţeze şi să-l cadorisească pe numitul Marian Valer li s-a alăturat şi primarul comunei Racşa, Toma Betea. Acesta l-a ospătat de nenumărate ori în casa sa pe senatorul Marian Valer, care a mâncat şi a băut până nu s-a mai putut ridica de pe scaun. În plus, primarul Betea i-a dat numitului Marian Valer sute de litri de pălincă, fără să primească măcar o simplă mulţumire. Imediat ce nu a mai primit pălincă, numitul Marian Valer l-a şi atacat pe primarul Betea în paginile fiţuicii sale clandestine.

Finanţatori tot mai zgârciţi şi mai distanţi
În prezent, numitul Marian Valer, ajuns dintr-o întâmplare senator al României, mai este finanţat totuşi de vreo doi sau trei oameni de afaceri din zona Oaşului. Însă banii pe care îi alocă senatorului independent sunt pe zi ce trece tot mai puţini şi nu mai reuşesc să-i acopere cheltuielile. Patronii în cauză au devenit conştienţi că influenţa senatorului nu mai valorează nici cât o ceapă degerată, iar orice asociere cu numele acestuia le provoacă grave prejudicii de imagine.
Nemulţumit de alocaţiile financiare tot mai scăzute, numitul Marian Valer a început să strângă diverse informaţii compromiţătoare la adresa lor. Potrivit unor surse din anturajul său, senatorul independent şi declarat incompatibil s-a lăudat că le va arăta el cine este şeful. În curând, oamenii de afaceri în cauză vor fi atacaţi în fiţuica clandestină, la fel cum au păţit-o fostul deputat Gheorghe Ciocan, primarul Toma Betea, omul de afaceri Mihai Crişan, precum şi alţi patroni din zona Oaşului după ce au refuzat să-l mai alimenteze cu fonduri. Este doar o chestiune de timp până când aceste atacuri mizerabile vor vedea lumina tiparului. Dacă ar avea puţină minte, oamenii de afaceri vizaţi ar întrerupe încă de pe acum orice legătură cu senatorul independent şi declarat incompatibil, care a ajuns să nu mai reprezinte Ţara Oaşului în Parlamentul României din cauza iniţiativelor sale aberante, respectiv a comportamentului său scandalos şi necivilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *