22 June 2018

Asociaţiile pescarilor sportivi stau pe un butoi cu pulbere

Filed under: Locale |

pescari

De aproximativ două luni de zile relaţiile dintre asociaţiile pescarilor sportivi din judeţ sunt foarte tensionate. Asociaţiile mai vechi şi anume Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare, Asociaţia Pescarilor Sportivi (APS) Satu Mare şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) Carei sunt nemulţumite de faptul că unei asociaţii înfiinţate la mijlocul lunii iulie, intitulată “Pescarii Adevăraţi” Moftin, i-a fost atribuit, după părerea conducerilor acestora ilegal, dreptul de administrare a canalelor din judeţ administrate de Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Satu Mare. Reprezentantul Agenţiei Naţionale pentru Piscicultură şi Acvacultură (ANPA), Virgil Anghel, a fost prezent ieri la Satu Mare pentru a detensiona situaţia dar nu a permis prezenţa reprezentanţilor presei la întâlnirea pe care acesta a avut-o cu reprezentanţii celor patru asociaţii de pescari din judeţ.

Asociaţiile mai vechi, nemulţumite
Conducerile AJVPS şi APS Satu Mare şi a AVPS Carei consideră că autorizaţia dată de ANPA Asociaţiei “Pescarii Adevăraţi” Moftin, înfiinţată la mijlocul lunii iulie, a fost dată abuziv. Aceasta din urmă a primit în administrare toate canalele ANIF-ului din judeţ, cele care până nu demult reprezentau aşa-zisele zone libere ale pescarilor care au legitimaţie vizată de una dintre cele trei asociaţii mai vechi. Potrivit celor afirmate de conducerile celor trei asociaţii mai vechi, “Pescarii Adevăraţi” ar fi încheiat un contract cu ANIF în vederea administrării, din punct de vedere piscicol, a canalelor din judeţ. După înfiinţare, reprezentanţii Asociaţiei “Pescarii Adevăraţi” nu a mai permis pescarilor din judeţ legitimaţi de una dintre cele trei asociaţii mai vechi să pescuiască pe canalele din judeţ decât după ce ar fi achitat o taxă considerată foarte mare de 200 de lei.
Mai mult decât atât, conducerea “Pescarilor Adevăraţi” mai este acuzată că a emis ilegal autorizaţii şi permise de pescuit care se suprapun peste cele eliberate de asociaţiile mai vechi. “Ei nu fac altceva decât se plimbă toată ziua pe canale, însoţiţi de reprezentanţii unei firme de pază, şi cer bani de la pescarii care deja au achitat taxa pentru permisul de pescuit. Până acum, pe aceste canale aveau dreptul să pescuiască toţi pescarii din judeţ care posedau un permis de pescar, dar acum acestora li se percepe o taxă de 200 de lei”, au precizat atât preşedintele AJVPS Satu Mare, Gheorghe Ghiran, cât şi preşedintele AVPS, Viorel Năstăsescu. Cei doi mai afirmă că dacă la nivelul ANPA s-ar fi luat decizia de a fi atribuite şi canalele, ar fi trebuit informate şi celelalte asociaţii de pescari nu să fie atribuite doar uneia singură.

Reprezentantul ANPA deranjat de presă
Pentru a detensiona situaţia, ieri a sosit la Satu Mare reprezentantul ANPA, Virgil Anghel. Observând că la întâlnirea sa cu asociaţiile pescarilor sportivi din judeţ sunt prezenţi şi reprezentanţi ai presei sătmărene, acesta a solicitat ca şedinţa să aibă loc cu uşile închise, fără mass-media. Mai mult decât atât, a refuzat să înceapă şedinţa până ce reprezentanţii presei nu părăsesc sala, promiţând, în schimb, că va fi emis un comunicat de presă.
Regretăm că nu ni s-a permis prezenţa în sală, în acest fel neputând să aflăm şi punctul de vedere al “Pescarilor Adevăraţi” Moftin precum şi care au fost considerentele ANPA de a acorda acestei asociaţii dreptul de a administra din punct de vedere piscicol canalele din judeţ.

2 Responses to Asociaţiile pescarilor sportivi stau pe un butoi cu pulbere

 1. http://fishingandhuntingtv.com/ro/pescuit/atitudi
  E trist ca si satu mare apare la braconaj si nu face nimeni nimic adevarul o vede toata lumea doar cei care i-au banii si ar trebui sa ia masuri stau in birouri pe banii bine mascati pentru care se cearta cine sa primeasca mai mult !

  Pescar Sm
  4 December 2014 at 22:09
  Reply

 2. Dragii mei frati pescari, vad ca nu v-ati saturat, nu va ajuns AGVPS-ul, APS cu pacalelile desarte, cu promisiunile antibraconaj, populari masive si ecologizarea apelor. Inteleg ca doriti sa pescuiti in apele poluate si braconate din SATU MARE cu acte in regula, achitand unor smecheri care si-au constituit asociatii peste noapte, sume destul de consistente, PT CE? Ce ofera acestia in schimbul acestor sume( care insumate sunt considerabile)???? Ciuciu, ASTA VA DAU…FIX CIUCIU!
  Sa vina DNA-ul…..

  ciprian
  6 December 2014 at 12:57
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *