More

    Avansări în grad şi demonstraţii de Ziua Pompierilor

    pompi1

    Pompierii sătmăreni au prezentat publicului o serie de exerciţii demonstrative în cadrul manifestărilor organizate ieri cu prilejul Zilei Pompierilor, care s-au desfăşurat pe platoul din Piaţa 25 Octombrie. Cu aceeaşi ocazie, un ofiţer şi trei subofiţeri au fost înaintaţi în grad înainte de termen, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive şi au fost acordate diplome de onoare autorităţilor locale care au onorat prin prezenţa lor sărbătoarea pompierilor. Totodată, a fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria victimelor inundaţiilor din judeţul Galaţi.

    Pompierii se bucură de încrederea românilor
    La manifestările dedicate Zilei Pompierilor au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, şefii instituţilor subordonate Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, dar şi ai altor instituţii deconcentrate din judeţ, respectiv rude ale pompierilor sau simpli sătmăreni curioşi.
    După ce prefectul Eugeniu Avram a trecut în revistă Garda de Onoare, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor inundaţiilor produse în aceste zile în judeţul Galaţi. A fost intonat Imnul de Stat, după care protopopul Ioan Socolan a oficiat un Te-Deum. Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş“ Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan, a deschis manifestările organizate de Ziua Pompierilor, adăugând faptul că se împlinesc 165 de ani de la faptele de vitejie ale pompierilor în lupta de pe Dealul Spirii. De asemenea, comandantul ISU Satu Mare a mai precizat că datorită activităţii lor, pompierii se bucură de încrederea tuturor românilor.
    Locotenentul Sergiu Buzduga a dat citire mesajului ministrului de Interne, Radu Stroe, după care prefectul Eugeniu Avram a dat citire mesajului premierului României, Victor Ponta, adăugând că, în calitatea sa de prefect şi de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, este foarte mulţumit de activitatea pompierilor, de ceea ce fac ei pentru judeţ şi pentru protecţia cetăţenilor, urându-le totodată sănătate şi un călduros “La Mulţi Ani”.
    După ce a afirmat că pompierii fac dovada sacrificiului suprem periclitându-şi viaţa pentru a salva vieţile semenilor lor, preşedintele Adrian Ştef a mai adăugat că şi Consiliul Judeţean şi-a adus aportul la dotarea pompierilor sătmăreni şi la dezvoltarea serviciului SMURD în judeţul nostru. Le-a mulţumit pompierilor pentru activitatea lor şi le-a urat sănătate şi mulţi ani. La rândul său,  viceprimarul Radu Roca le-a transmis pompierilor urări de putere de muncă şi succes din partea Primăriei Satu Mare.

    pompi2Înaintări în grad şi premierea câştigătorilor concursurilor sportive
    Cei mai merituoşi pompieri sătmăreni au fost înaintaţi în grad înainte de termen, fiind vorba despre un ofiţer şi trei subofiţeri. Astfel, locotenentul Sergiu Buzduga a fost înaintat la gradul de căpitan, în timp ce plutonierul major Tiberiu Varga a primit gradul de plutonier adjutant, iar plutonierii Ovidiu Banat şi Nicolae Darha au devenit de ieri plutonieri majori. De asemenea, au mai fost acordate diplome de onoare şi plachete Prefecturii Satu Mare, Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului Satu Mare, precum şi diplome de excelenţă primarilor de oraşe din judeţ, comandanţilor instituţiilor subordonate MAI şi MApN şi altor colaboratori ai pompierilor sătmăreni.
    S-a trecut apoi la premierea echipajelor câştigătoare la concursurile sportive, majoritatea premiilor întâi revenind echipajelor ISU Satu Mare. La finalul festivităţii, colonelul Gheorghe Dan nu a uitat să mulţumească tuturor instituţiilor din judeţ, pentru buna colaborare de care au dat dovadă cu ISU Satu Mare. Obişnuita paradă militară nu a mai avut loc din cauza evenimentelor din judeţul Galaţi.

    pompi3Exerciţii demonstrative apreciate de public
    Manifestările dedicate Zilei pompierilor s-au încheiat cu o serie de exerciţii demonstrative ale pompierilor. Cei peste 200 de sătmăreni adunaţi în Piaţa 25 Octombrie au putut urmări un exerciţiu de descarcerare, intervenţia în cazul unui incendiu, o demonstraţie a unui câine dresat, o demonstraţie de asanare a muniţiei neexplodate, precum şi o salvare de la înălţime.
    Sătmărenii prezenţi, în special cei mici, au fost încântaţi de demonstraţia făcută de pompieri răsplătindu-i cu aplauze.

    FLORIN DURA

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE