More

    “Best of Bijuterii Muzicale” la Filarmonică

    La Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare a debutat joi seară cea de-a 36-a ediţie a Festivalului Internaţional “Zilele Muzicale Sătmărene” din cadrul Stagiunii Centenare 2013-2014, eveniment organizat de Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare în colaborare cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare şi Consiliul Local Satu Mare, care se desfăşoară în perioada 26 septembrie până în 24 octombrie. Protagonistul acestui concert a fost directorul muzical al Filarmonicii sătmărene, maestrul Franz Lamprecht, iar spectacolul muzical s-a desfăşurat cu sala plină, printre numeroşii spectatori fiind prezent şi deputatul Erdei D. Istvan.
    Programul concertului a început cu “Trompeta de voluntariat” de Clarke, urmat de Cântecul lui Solveig din Suita nr. 2 op. 55 “Perr Gynt”, de Grieg. Spectacolul a continuat cu “ Marş turcesc din Sonata în La minor pentru pian”, de Mozart, “Polka fierarului”, de Parlow, “Marş” de Lehar, “Humoreske”, de Dvorak, “Copiii din sat”, de Kalman. Prima parte s-a încheiat în ritm de jazz cu un Potpuriu din “Porgy and Bess”, de Gershwin.
    Partea a doua a concertului a debutat cu “La Danza”, de Rossini, “Ziua nunţii la Troldhaugen”, de Grieg, Fantezie din “Greensleeves”, de Williams, urmat de Vals op. 388 de Ziehrer. Spectacolul muzical s-a încheiat în mod oficial tot în ritm de jazz, întrucât a fost interpretat un Potpuriu pentru orchestră, de Ellington. Nici de data aceasta nu au lipsit surprizele oferite de maestrul Franz Lamprecht, fiind interpretate două bisuri la solicitarea publicului.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE