More

    Brutarii au ieftinit pâinea

    paine

    Sătmărenii au avut, începând de ieri dimineaţă, plăcuta surpriză a reducerii preţului la pâine în magazine. Odată cu intrarea în vigoare de la 1 septembrie a prevederilor legale privind reducerea TVA-ului la pâine la 9%, preţul pâinii a scăzut în medie cu circa 15%.
    Reducerile de preţuri au fost operate de producătorii de pâine începând de ieri dimineaţă. Administratorul firmei Daniel, Mircea Blaga, unul dintre cei mai importanţi producători de pâine din judeţ, ne-a declarat că au fost aplicate reduceri de preţuri încă de la prima şarjă scoasă în noaptea de duminică spre luni. “Reducerile de preţ au fost în concordanţă cu reducerea TVA-ului la pâine de la 24% la 9%. În consecinţă, pâinea care a fost livrată partenerilor noştri a avut preţul redus cu 15%, cât este diferenţa de TVA”, a precizat administratorul firmei Daniel.
    Şi în magazine, preţul la pâine a scăzut. Potrivit celor afirmate de administratorul magazinului Andreas, Andrei Rusu, preţul bagetei de 400 de grame a scăzut de la 1,99 lei la 1,79 lei, a pâinii de 900 de grame, de la 3,99 lei la 3,49 de lei, iar a pâinii de 1,4 kg, de la 8,09 lei la 7,09 lei. “Am primit pâinea cu preţul redus de la furnizorul nostru şi, în consecinţă, am operat şi noi reducerile de preţuri necesare”, a precizat Andrei Rusu.
    Cu toate că producţia de grâu din acest an este foarte bună, iar preţul este într-o uşoară scădere, producătorii de pâine spun că cel puţin în viitorul apropiat nu se întrevăd alte reduceri de preţuri. “Nu sunt şanse să mai fie înregistrate alte reduceri de preţuri la pâine. Degeaba scade preţul grâului şi, în consecinţă, şi a materiei prime pentru pâine. Dacă în acest interval se află în continuă creştere preţurile la gaz şi electricitate, diferenţele se compensează şi nu pot fi operate alte reduceri de preţuri”, a precizat administratorul firmei Daniel.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE