18 June 2018

CEC ORI CUP şi Cupa „Someş-Oaş“, două evenimente de anvergură

Filed under: Sport |

rallysprint3

La acest sfârşit de săptămână, oraşul nostru găzduieşte două evenimente automobilistice de anvergură, CEC ORI Cup, adică etapele şapte şi opt din cadrul Campionatului European de Orientare şi Îndemânare 2013, respectiv Cupa „Someş-Oaş“, un concurs de îndemânare, care se va desfăşura pe Bulevardul Transilvania şi la Poligonul ACR.

La prima competiţie participă 15 echipaje din Cehia, Slovacia, Polonia şi România. Un lucru inedit la această competiţie îl reprezintă faptul că traseul nu se cunoaşte dinainte, doar la start, piloţii vor primi harta „oarbă“. Ceea ce ştim este faptul că vor fi mai multe puncte prin oraş, pe unde concurenţii vor trece şi vor fi înregistraţi pentru a putea căuta următorul check point. Acest eveniment a ajuns la a 17-a ediţie, iar de fiecare dată s-a bucurat de succes la Satu Mare.
În cadrul Cupei „Someş-Oaş“, care a ajuns la ediţia cu numărul 38, concurenţii vor trebui să demonstreze că ştiu să manevreze o maşină, traseul va fi plin de obstacole, iar cel mai îndemânatic dintre şoferi se va dovedi cel care va avea nervii cei mai tari. Concursurile au început deja de aseară, iar la cel de îndemânare, azi, în jurul orei 2.00 dimineaţa, concurenţii s-au întrecut la Poligonul ACR. Apoi, între orele 8.00 şi 14.00 se vor întrece pe Bulevardul Transilvania, unde iubitorii acestui sport vor putea urmări de pe margine câteva manevre spectaculoase.
Organizatori principali ai celor două competiţii automobilistice sunt filiala Satu Mare a ACR-ului, CS Rider’s şi Primăria Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *