More

    Credit de aproape 4 milioane de lei, accesat de Primăria Odoreu

    Dumitru-Pop

    Primăria comunei Odoreu intenţionează accesarea pe termen scurt a unui credit de 2,8 milioane de lei. Potrivit celor afirmate de primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, creditul este esenţial pentru încheierea proiectului FEADR, Măsura 322 – Proiect integrat în comuna Odoreu. “Acest proiect, în valoare de 2,5 milioane de lei, a avut o componentă socială – construirea unui after-school în Mărtineşti, o componentă culturală – reabilitarea Căminului Cultural Odoreu şi asfaltările de drumuri şi reabilitarea trotuarelor. În prezent, ne aflăm la ultima sa fază, însă pentru a fi achitată ultima tranşă noi trebuie să plătim toate lucrările executate şi abia după aceea vom primi banii. Este un credit pe termen scurt, sperăm că în şase luni de zile vom reuşi să-l restituim. Costurile acestuia sunt suportate de Primăria Odoreu, dar avem promisiuni din partea Consiliului Judeţean că ne va ajuta în acest sens”, a precizat primarul Dumitru Pop.
    Cea mai mare parte a creditului, 3,2 milioane de lei, va fi direcţionată pentru finalul proiectului integrat, în timp ce 600.000 de lei vor fi folosiţi pentru plata cofinanţării la proiectul de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare precum şi pentru dotarea cu utilajele necesare a serviciului de salubrizare din comună. Accesarea acestui credit va reprezenta şi unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al comunei Odoreu care va avea loc luni.
    Proiectul integrat în comuna Odoreu este foarte aproape de a fi finalizat. Căminul Cultural a fost reabilitat în totalitate, au fost asfaltate toate străzile din localitatea Odoreu, lucrările la after-school sunt finalizate aproape în totalitate, urmând a fi recepţionate la începutul lunii viitoare, iar trotuarele au fost reabilitate în proporţie de 50%.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE