18 June 2018

Eveniment editorial la Satu Mare

Filed under: Locale |

Consiliul Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană, Muzeul Județean și Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare organizează mâine lansarea cărții “Santău, vatră creștină pe rugul istoriei”, semnată de autorul Vasile Pop. Evenimentul editorial se va desfășura la sediul Muzeului de Artă din Piața Libertății nr. 21, cu începere de la ora 15.00, în prezența autorului. Cartea va fi prezentată de către mai mulți oameni de cultură sătmăreni dar și de către apropiați ai autorului.
La lansare va fi prezentă și Maria Pop, sora autorului, căreia i se datorează organizarea tuturor celor șase evenimente editoriale în Satu Mare care au adus în atenția publicului cărțile ce poartă semnătura autorului Vasile Pop, fiu al satului Santău, făgărășan prin adopție. “M-am ocupat cu mare plăcere de organizarea celor cinci evenimente editoriale precedente; de această dată însă, bucuria și plăcerea e și  mai mare știut fiind faptul că “Santău, vatră creștină pe rugul istoriei” este cartea de suflet a fratelui meu”, a declarat Maria Pop. Organizatorii îi invită pe toți sătmărenii iubitori de carte și cultură să participe la acest eveniment.
Vasile Pop s-a născut în anul 1944, în localitatea Santău. A urmat cursurile liceale la Carei și a absolvit Facultatea de agronomie din Cluj. O viață întreagă a activat ca inginer agronom în Țara Făgărașului. După anul 1989 a deținut demnitatea publică de primar al comunei Drăguș, cunoscută mai cu seamă datorită cercetărilor sociologice făcute de renumitul Dimitrie Gusti.
Florin Dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *