More

    Festival culinar regional la Negreşti Oaş

        Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, în colaborare cu Asociaţia Ecologic din Baia Mare, Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş, Asociaţia Culturală Mara-Oaş şi Muzeul Ţării Oaşului, va organiza, sâmbătă şi duminică, “Festivalul Regional al Patrimoniului Culinar Carpatic – România”. Manifestarea va avea loc la Muzeul Ţării Oaşului. Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului “Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, în parteneriat cu Asociaţia de Turism din Ivano-Frankivsk, Consiliul Local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociaţia EcoLogic – judeţul Maramureş, Camera de Comerţ şi Industrie din Slovacia şi Asociaţia Szamos-Bazar din Ungaria.  Proiectul este finantat în cadrul Programului Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI CBC 2007-2013, având număr de referinţă HUSKROUA/1001/73.
    În cadrul festivalului, sâmbătă, între orele 10.00 şi 12.00, la Centrul de Afaceri Negreşti Oaş va fi organizat un seminar profesional, ocazie cu care vor fi făcute prezentări despre “Gastronomie şi meşteşuguri – istorie şi tradiţie”, “reţetele Bunicii”, proiecte şi activităţi transfrontaliere, probleme legate de comerţul transfrontalier de alimente. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă la ora 12.00.
    Vizitatorii vor avea acces la standurile amenajate unde vor putea degusta gratuit pâine de porumb, gemuri, miere şi dulceţuri, diferite prăjituri, cozonaci, fructe, beleş cu varză, cartofi, brânză, gem de prune, ştrudli, precum şi gulaş, cârnaţi şi şuncă afumată, pălincă şi alte băuturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, apă minerală. Maeştrii în arta culinară din Slovacia îşi vor prezenta mâncărurile tradiţionale.
    În cele două zile de festival, pe scena festivalului vor evolua artişti cunoscuţi din judeţele Satu Mare şi Maramureş printre care Maria Tripon şi Ansamblul “Sânzienele”, Dana şi Anamaria Pteancu, Sergiu Matoşan, Maria Petca Poptean, ansamblul Transilvania şi alţii.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE