26 April 2018

Fetiţă de trei ani, mutilată de un câine

Filed under: Locale |

caine

O fetiţă de numai 3 anişori a ajuns în week-end la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare după ce a fost pur şi simplu desfigurată de câinele unui vecin. Fetiţa, care este din localitatea Bicău, a suferit răni grave la nivelul feţei şi a scalpului, fiind internată la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean. În prezent, se află în curs de derulare o anchetă pentru a se afla cum s-a ajuns la acest tragic eveniment. Fetiţa a ajuns la Urgenţe sâmbătă, în jurul orei 11.30, transportată de o ambulanţă, având faţa plină de sânge şi prezentând plăgi multiple provocate de muşcătura unui câine. Potrivit celor afirmate de mama fetiţei, micuţa se juca alături de surioara sa de doar 4 ani pe un leagăn. La un moment dat în curte a intrat câinele vecinului lor şi din motive necunoscute a muşcat-o pe fetiţă. Mama pretinde că nu ar fi auzit ca micuţa să se fi jucat cu câinele sau să-l fi provocat. A auzit doar că plânge, iar în momentul când a ieşit afară din casă să vadă ce se întâmplă a văzut-o cu faţa plină de sânge. A chemat ambulanţa care i-a acordat primul ajutor la faţa locului după care a fost transportată la UPU. Aici s-a constatat că fetiţa avea plăgi multiple şi grave la nivelul scalpului şi a feţei, iar una dintre ploape a fost străpunsă de colţii câinelui.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, fetiţa a fost internată la Secţia de Boli Infecţioase dat fiind faptul că a fost muşcată de câine, unde în prezent se află sub tratament, medicii afirmând că este nevoie de cel puţin 12 zile de tratament. Tot aici a fost vizitată şi de un medic chirurg estetician fiind nevoie şi de operaţii pentru reconstituirea feţei fetiţei.
În paralel, la Bicău a fost constituită o echipă de anchetă formată din medici veterinari şi poliţişti care cercetează cauzele şi modul de producere a acestui tragic accident.
Tot la acest sfârşit de săptămână, la Urgenţe s-au prezentat 417 pacienţi, din care cinci au fost victimele unor accidente de circulaţie, patru au fost bătuţi, patru în stare avansată de ebrietate şi trei muşcaţi de câini. De asemenea, tot sâmbătă s-a prezentat la UPU un tânăr de 24 de ani din Satu Mare care prezenta o plagă împuşcată, cu bilă de cauciuc, iar un bărbat de 55 de ani s-a prezentat la Urgenţe cu o intoxicaţie cu ciuperci.
Florin Dura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *