20 June 2018

Guvernul nu mai vrea firme de pază în şcoli

Filed under: Politic |

Guvernul va analiza oportunitatea eliminării finanţării de la buget a firmelor private de pază în şcoli, resursele bugetare urmând a fi folosite pentru a angaja suplimentar jandarmi şi poliţişti pentru paza şcolilor, au spus, vineri, premierul Victor Ponta şi ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea. “Împreună cu ministerul Educaţiei aş vrea ca, în perioada imediat următoare, să facem o analiză simplă, să vedem câte şcoli au contracte de pază cu fime private de pază şi care sunt sumele care se plătesc din bugetul public, din bugetul consolidat pentru aceste firme de pază şi dacă nu cumva ar fi mai bine, ar fi eficient să facem cu Jandarmeria sau cu Poliţia sau cu Poliţia Locală şi dacă nu cumva de sumele alea poate suplimentăm personalul la Jandarmerie sau la Poliţie”, a declarat ministrul Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, în videoconferinţa cu autorităţile locale, convocată de premier pe tema noului an şcolar.
Prefectul judeţului Iaşi a atras însă atenţia că, în general, firmele private de pază sunt finanţate din banii părinţilor, la cele mai mici preţuri oferite de acestea, şi nu se pot face economii la buget în acest fel. Intervenţia l-a făcut pe ministrul Liviu Dragnea să remarce faptul că prefectul de Iaşi are “o grijă” pentru firmele private. Reprezentanţii Jandarmeriei, prezenţi la videoconferinţă, i-au amintit premierului Victor Ponta că o firmă privată se ocupa de paza Universităţii Iaşi atunci când un bărbat cu afecţiuni psihice a intrat în instituţie cu o grenadă.

One Response to Guvernul nu mai vrea firme de pază în şcoli

  1. Si eu consider ca agentul de paza este de prisos. Poarta scolii se poate inchide cu cheia, o sonerie sa avertizeze ca cineva doreste sa intre, iar femeia de serviciu sa deschida. Dimineata sau la ora de intrare elevii sa fie supravegheati tot de ea si de un prof de serviciu. Iar parintii sa faca bine sa isi mai invete copiii sa fie cuminti si respectuosi. Scoala ar trebui sa aiba unda verde sa amendeze elevii care nu cunosc disciplina si in scurt timp s-ar putea plati, din amenzi, un agent, nu din bani publici.

    televizor
    7 September 2013 at 16:03
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *