23 April 2018

Incompatibilul Marian atacă ANI ca un mârlan

Filed under: Anchete&Reportaje |

scan

Faptul că a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stârnit furia senatorului independent Marian Valer. Nici nu a început bine noua sesiune parlamentară că senatorul independent a şi formulat o interpelare la adresa directorului ANI, Horia Georgescu. Prin astfel de mijloace penibile, numitul Marian Valer încearcă să scape de acuzaţiile de incompatibilitate, punând presiune asupra directorului Georgescu. Asta după ce în urmă cu o lună a încercat să se autovictimizeze, susţinând că a fost declarat incompatibil în urma unei răzbunări venite tot din partea conducerii ANI, pe care a atacat-o anterior prin intermediul mai multor declaraţii politice. Este revoltător faptul că Marian Valer se foloseşte de funcţia sa de senator pentru a ataca ANI pentru pentru că a îndrăznit să-l declare incompatibil.

Interpelare din răzbunare
Senatorul independent Marian Valer a reacţionat în mod previzibil la decizia Agenţiei Naţionale de Integritate din 9 august de a-l declara incompatibil, pe motiv că pe durata mandatelor sale a fost administrator la două societăţi comerciale. După ce a emis un comunicat de presă numai unei părţi a presei, selectate pe criterii numai de el ştiute, în care acuza conducerea ANI de răzbunare, imediat ce a început noua sesiune parlamentară a formulat şi o interpelare intitulată “Problemele penale ale preşedintelui ANI, Horia Georgescu”, pe care se laudă că a prezentat-o în şedinţa Senatului din 23 septembrie 2013. În interpelarea sa jalnică, senatorul declarat incompatibil a ajuns să se lege inclusiv de tatăl directorului ANI, despre care afirmă că a fost colonel în Ministerul de Interne, a activat în sistemul penitenciar atât înainte de 1989 cât şi după şi a deţinut funcţia de director al Penitenciarului Codlea din judeţul Braşov. Mergând la intimidare, numitul Marian Valer a solicitat să i se comunice locurile de muncă ale tatălui directorului ANI şi funcţiile deţinute de acesta, precum şi dacă a fost colaborator al Securităţii şi dacă a fost torţionar în sistemul penitenciar comunist, îndeosebi după revolta muncitorească de la Braşov din 15.11.1987.
După cum era de aşteptat, jurnaliştii din presa centrală nu au manifestat nicio fărâmă de interes faţă de interpelarea senatorului independent Marian Valer, care se dorea a fi de-a dreptul “incendiară”. O dovadă clară că jurnaliştii bucureşteni s-au săturat de bombele tot mai fâsâite ale senatorului. Nu de alta, dar numitul Marian Valer s-a făcut de râsul întregii ţări cu ocazia autodenunţului formulat la DNA privind aşa-zisa fraudare a referendumului pentru suspendarea preşedintelui Băsescu.

Tentativă eşuată de autovictimizare
Simţind probabil că are probleme cu integritatea, numitul Marian Valer şi-a început atacurile împotriva ANI încă din 2010 (“A devenit Agenţia Naţională de Integritate Agenţia Naţională de Imbecilitate?!” – 15.02.2010, “Căţeii lui Băsescu de la ANI” – 27.02.2012 şi “Căţeii lui Băsescu de la ANI sunt protejaţi de cei de la DNA” – 28.01.2013). Ba chiar a depus şi un denunţ penal împotriva actualului director al ANI, Horia Georgescu, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu împotriva intereselor publice.
Aceste atacuri au constituit apoi un excelent prilej de autovictimizare după ce ANI l-a declarat incompatibil pe senatorul independent în data de 9 august 2013. Marian Valer a anunţat în paginile fiţuicii sale clandestine că va ataca raportul ANI, pe care l-a catalogat în stilul său propriu ca o “imbecilitate juridică”. Deocamdată, senatorul Marian nu a publicat în fiţuica sa nicio plângere împotriva deciziei ANI. Probabil din cauza faptului că a trimis plângerea prin SMS sau pe mail, poate chiar prin porumbei călători, căci sunt mai greu de interceptat, şi aşteaptă să fie înregistrată la Registratura Curţii de Apel Oradea. Nu de alta, dar s-a făcut odată de râs cu autodenunţul său trimis către DNA prin email, cu care a ieşit în presă înainte de a-l înregistra oficial.

Şi incompatibil, şi cercetat penal
Reamintim că Agenţia Naţională de Integritate a constatat în data de 9 august 2013 starea de incompatibilitate a senatorului independent Marian Valer. În perioada mandatelor sale de senator, acesta a ocupat şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale. “VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României şi funcţia de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) şi S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013). Astfel, VALER MARIAN nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […]”, şi ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora “Calitatea de […] senator este, de asemenea, incompatibilă cu: funcţia de […] administrator […] la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990 […]”. De asemenea, VALER MARIAN nu a menţionat calitatea de administrator la societăţile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. şi S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declaraţiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arăta în comunicatul emis de ANI în 9 august 2013. În concluzie, pe lângă constatarea stării de incompatibilitate, senatorul independent Marian Valer s-a ales şi cu un dosar penal pentru fals în acte publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *