21 June 2018

Karate / Pregătiri pentru Europene

Filed under: Sport |

kar

Lotul naţional de karate se află în aceste zile într-un stagiu de pregătire la Satu Mare. Peste 40 de karateka dintre care şi cinci sătmăreni de la Zanshin pun la punct ultimele detalii înaintea participării la Campionatele Europene de karate ce vor avea loc la mijlocul lunii octombrie la Sheffield în Anglia. Unul dintre antrenorii federali care se ocupă de pregătirea sportivilor, Mihai Hanca,  spune că mereu a găsit oameni inimoşi iubitori de karate la Satu Mare şi apreciază mult eforturile făcute de cei de la clubul Zanshin. „Vom lua cu siguranţă medalii, nu ştim care va fi numărul lor. Mai avem ceva de muncit, mai ales că unii dintre sportivi au venit cam nepregătiţi din vacanţa de vară“, ne -a spus Mihai Hanca. Alături de el se mai află la lot alţi doi antrenori federali, Drocsak Jozsef şi Mihaela Mihalache. Hanca mai spune că a preferat să vină acum la Satu mare pentru că de săptămâna viitoare începe şcoala şi era mai greu să-i adune pe elevi într-un cantonament. Pentru cei din lotul naţional şi bineînţeles pentru sătmărenii de la Zanshin urmează săptămâna viitoare şi finalele Cupei României care vor reprezenta şi un ultim criteriu de selecţie pentru Europene. De remarcat că de la Zanshin vor merge la Europene Florin Curileac, Alin Râşnoveanu şi Daniel Paşca, aceştia fiind cotaţi cu şanse la cucerirea unei medalii.
Obiectivul lotului la Europene e acela de a menţine România în fruntea clasamentului pe medalii, aşa cum de altfel s-a întîmplat la Mondiale.
Din păcate doi dintre cei mai buni tineri karateka de la Zanshin, Răzvan Ţinca şi Vlad Voica, nu pot merge la Europene din cauza unor probleme medicale.
Florin Mureşan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *