22 June 2018

Licenţa, bat-o vina!

Filed under: Sport |

sabau-zalau

L-am întîlnit joi pe Mircea Bolba la meciul juniorilor republicani A dintre Olimpia şi LPS Satu Mare. Era abătut şi extrem de dezamăgit de modul în care e pasat ca o minge de ping pong de la o echipă la alta a clubului. Nu a vrut să facă prea multe declaraţii dar un lucru e clar: situaţia în care azi eşti anunţat la echipa satelit, apoi secund la seniori şi apoi mutat de decor la juniori nu e una care să i se potrivească unuia dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-a avut fotbalul sătmărean.
Se pare că problemele au apărut în această vară cînd FRF  a decis ca atît la nivel de seniori în liga a 2-a şi a 3-a cît şi la juniori republicani pe banca tehnică să stea doar antrenori licenţiaţi.
La Olimpia , antrenorul principal, Tiberiu Csik, îndeplineşte condiţiile impuse de Şcoala Federală de Antrenori, însă secundul acestuia, Lulu Dragomir, nu poate lua loc pe banca tehnică în calitate de antrenor secund. Iar în loc să  aleagă soluţii autohtone, Bolba, Nastai, Ritli sau Fabian avînd licenţe valabile, conducerea clubului a decis să apeleze la un tehnician din Zalău!!!
Managerul clubului Viitorul Zalău, Daniel Sabău, posesor al Licenţei A UEFA, e teoretic secundul lui Csik şi conform declaraţiilor făcute de oficialii sătmăreni în presa sălăjeană acesta are atribuţii legate de…vizionarea adversarului, dar va avea şi sarcina de a căuta noi talente pentru club. Cu ce e mai bun “căutător de talente” zălăuanul Sabău decît Bolba, Fabian , Nastai sau Ritli antrenori sătmăreni care au şi ei licenţele necesare pentru liga a 2-a? E întrebarea firească a suporterilor Olimpiei .  Şi probabil motivul dezamăgirii lui Mircea Bolba. Şi nu numai a lui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *